5 jan. 2017

the tenth, eleventh and twelfth day of christmas

Så sprang dagarna iväg igen och jag slutar denna utmaning som jag började den - tre dagar i ett inlägg. Tycker det här har varit en kul och rätt klurig utmaning. Tack till Ugglan & boken som höll i trådarna!


The tenth day of christmas och temat är herremän/män och att hoppa.

Ja, men vi tar väl en Selma till eftersom hennes verk är så användbara i denna utmaning. Tipset blir givetvis Gösta Berlings saga. En bok jag försökt mig på men inte tyckte så mycket om. Då föredrar jag den gamla filmatisering med Thommy Berggren som Gösta Berling, men i ärlighetens namn är jag väl inte superförtjust i den heller.


The eleventh day of christmas och temat är flöjter eller något slags spel eller att spela (vad som helst).

Fotboll är väl en slags spel? Eller? Det heter ju i alla fall "spela fotboll" så mitt tips blir Jag är Zlatan Ibrahimovic av David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic. Boken handlar förstås om Zlatan och hans uppväxt och karriär. Jag, som inte är någon större fotbollsälskare, tyckte boken var oväntat läsvärd.


The twelfth day of christmas och temat är trummor eller annat valfritt instrument.

Dags för sista tipset i den här utmaningen och idag var det svårt. Jag tittade och tittade i min bokhylla och kunde inte minnas att det förekommit instrument i en enda bok (vilket det förstås säkert gjort), men så kom jag till En geishas memoarer av Arthur Golden och i utbildningen till geisha ingår bland annat att lära sig spela på något japanskt instrument jag inte minns namnet på. En geishas memoarer får därför blir mitt tips. Vill minnas att jag tyckte mycket om att läsa den.

12 kommentarer:

 1. Tack för dina tips och tack för att du varit med i utmaningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul när någon hittar på en utmaning!

   Radera
 2. Gösta Berling har jag tänkt läsa om. Zlatan kan aldrig vara fel. shamisen heter stränginstrumentet som geishorna skulle lära sig spela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för instrumentnamnet! Berling kanske får en chans igen vad det lider, vem vet. :)

   Radera
 3. Ibrahimovic var ju kul perfekt val!

  SvaraRadera
 4. Det var väl bra val. Gösta Berlings Saga tyckte jag om att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många gillar Lagerlöf och Gösta Berling, men jag är generellt inte så förtjust i Lagerlöf.

   Radera
 5. Håller inte alls med dig om Gösta Berling, håller helt med dig om Zlatan och är verkligen superenig om geisha-memoarerna (den boken hade jag också med)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag räknade med visst mothugg när det gäller Gösta Berling. :)

   Radera