28 mars 2016

så länge du är min syster

Jag hade ju något så ovanligt som en plan för mitt läsande under påsk och ännu mer oväntat följde jag planen till punkt och pricka. Första boken som blev utläst skrev jag om häromdagen och andra boken läste jag ut under gårdagen - Så länge du är min syster av Peo Bengtsson. Påskekrimet då? Jo, precis som väntat fick det bli i tv-version och jag såg Wallander-filmen Den orolige mannen. Wallander funkar alltid som avkoppling och vad annat än avkoppling vill man ha på annandag påsk? Ferrantes bok, Min fantastiska väninna, har jag också påbörjat och varvar e-boksläsning med ljudbokslyssnande. Vad jag tycker om den får ni veta på recensionsdagen den 11 april.

Så länge du är min syster (pocket)

William och Betty är syskon och växer upp med två föräldrar som inte är kapabla att ta hand om dem. Efter föräldrarnas skilsmässa blir detta allt tydligare och mamman, som de bor hos, vill egentligen inte ha dem där utan väntar mest på att de både syskonen skall klara sig själva. Detta göra att bandet mellan William och Betty blir starkt. De har bara varandra och måste kunna lita på varandra och stötta varandra i alla lägen.

I vuxen ålder har de båda svårt med relationer byggda på kärlek. William har en relation med en gift kvinna, det är som att både ha någon och att inte ha någon. Det gäller bara att inte bli kär, att hålla det till sex och träffar på hennes villkor och inget annat. Betty har under åren haft många beundrare, men själv tröttnar hon så snart förälskelsen skall övergå i något mer bestående. Tills Christian dyker upp. Christian blir den stora kärleken och hennes relation med Christian gör att Betty och Williams relation förändras och utsätts för prövningar.

Så länge du är min syster var en bok helt i min smak. En syskonrelation jag upplevde som trovärdig. Människor som är lite trasiga, men ändå lever på så gott de kan. En bakgrund som förklarar nuläget. Vanliga människor på många sätt. Jag blir en del av William och Bettys tillvaro för några timmar och känner att världen är som den är, men tack och lov för att William har Betty och för att Betty har William. Ibland är syskon det viktigaste och mest värdefulla man har och Peo Bengtsson har fångat och skildrat det på det där fina och lågmälda sättet som jag uppskattar så mycket.

27 mars 2016

vad milo såg

Vad Milo såg (mp3-bok)

Första utlästa boken denna påsk blev Vad Milo såg av Virginia Macgregor. Genremässigt vet jag inte riktigt vart den hör hemma. På Bokus står den som skönlitteratur, men jag tänker att den lika gärna skulle kunna klassas som ungdomsbok. Allåldersbok, kanske?

Boken handlar om Milo, en nioåring pojke som lider av retinitis pigmentosa som gör att hans syn blir allt sämre och när vi kliver in i berättelsen ser Milo världen genom ett litet titthål. Det gör dock inte att han inte ser världen för vad den är, snarare är det så att Milo inte missar någonting alls av vad som pågår. Milo bor tillsammans med sin mamma och sin gammelfarmor Lou och Milos pappa har stuckit till Dubai med sin slampa (bokens ordval, inte mitt). När Lou blir alltmer dement placerar Milos mamma henne på vårdhemmet Förgätmigej, men Milo upptäcker snart att allt inte står rätt till på hemmet. Han försöker få de vuxna att lyssna och få dem att förstå att de gamla behandlas illa, men ingen vill lyssna. Den enda som tycks förstå läget är kocken på vårdhemmet, en syrisk flykting vid namn Tripi. Tillsammans med Tripi, och med sin sällskapsgris Hamlet som ständig följeslagare, gör Milo allt för att avslöja förhållandena på hemmet och för att få alla att se vilket hemsk föreståndare syster Thornhill är.

Jag är väldigt kluven till den här boken. Den tillhör de där charmiga berättelserna som man egentligen bara skall älska, men jag gör inte riktigt det. Milos kamp är fin, Milo är en god människa och grisen är ett charmigt inslag. Karaktärerna är trovärdiga, men ändå hinner jag trötta på dem alla, inklusive Milo. När det gäller Milo hinner jag till och med bli irriterad på honom ett antal gånger. På vissa sätt är han smart och rolig, men samtidigt är han ett barn och tjurar över saker på ett sätt som bara barn gör. Det blir tröttsamt. Boken är också i längsta laget för det är ju redan från början givet att det kommer att sluta bra och då hade jag uppskattat ett högre berättartempo. Dessutom kommer jag på mig själv med att tänka att boken kommer att bli en charmig familjefilm och det är aldrig ett gott tecken. Men, med det sagt så är det väl inte direkt en dålig bok, den är bara lite för mycket och alldeles för lång och kanske att jag har läst lite för många lättsmälta feelgoodromaner på sistone.

25 mars 2016

bokbloggsjerka 25 - 28 mars



Påsk och långfredag men jerka blir det i alla fall!

Så här i påsktider gör vi det enkelt så att alla som vill hinner ut i solen (om den behagar titta fram): vad ska ni läsa i påsk?

Så länge du är min syster (pocket)
I påsk läser jag först ut en redan påbörjad bok - Så länge du är min syster av Peo Bengtsson. Tycker mycket om den så här långt.

Vad Milo såg (inbunden)
Jag lyssnar nog också klart på Vad Milo såg av Virgina Macgregor som jag hunnit knappt halvvägs i.

Min fantastiska väninna (inbunden)
Jag kommer också att påbörja läsningen av Min fantastiska väninna av Elena Ferrante. Mycket nyfiken på Ferrante!

Bildresultat för frågetecken
Så borde jag väl läsa lite påskekrim också också, men vad det blir vet jag inte. Kanske blir det bara en tv-deckare.

Glad påsk och trevlig påskläsning önskar jag er alla!

23 mars 2016

avd. för grubblerier

Avd. för grubblerier (mp3-bok)

Jag säger det på en gång: jag sträcklyssnade! Egentligen behöver jag inte säga mer än så. Ni fattar att jag var fast; indragen i något som är så annorlunda att det inte går att sluta lyssna. 3 timmar och 25 minuter tar det från första till sista rad och jag lyssnar närmast andäktigt hela tiden. 

Det är en berättelse om en kvinnlig författare som gifter sig, får ett barn som får kolik, det är löss och möss, oavslutade romaner, funderingar på lycka, otrohet och äktenskap i gungning, terapisessioner, drömmar om landet och en hund. Det vanliga tänker ni. Det är det inte! Jenny Offills bok Avd. för grubblerier är skriven på ett sätt som inte liknar något jag läst tidigare (som som säkert framstår ändå tydligare om man faktiskt ser boksidorna framför sig). 

Det är inte en kronologiskt berättad historia utan istället är den helt sönderbruten och berättade genom att korta, fragmentariska stycken fogas till varandra. Berättelsen hoppar i tid, i sammanhang, i tanke. Jag älskar det! Det är lite som att befinna sig inne i någons hjärna, eller kanske rent av sin egen hjärna. Ni vet, man börjar tänka på något, kommer på något annat, hamnar på stickspår, återvänder till det man tänkte på från början. Mitt i byter Offill dessutom berättarperspektiv. Jaget, den icke namngivna kvinnan, blir Hustrun som just har upptäck mannens utomäktenskapliga relation. Genom hela boken citeras och de stora filosofiska tänkarna, vetenskapliga artiklar, populärvetenskapliga notiser och en och annan "bön" riktas till Rilke. 

Mer än så kan jag inte beskriva Avd. för grubblerier. Det är en bok som bör upplevas. Upplev den! 

21 mars 2016

pastor viveka och tanterna

Pastor Viveka och tanterna (inbunden)

Jag fortsätter på det lättlästa och lättlyssnade spåret som jag tycks befinna mig på just nu och har precis avslutat Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland. Jag började lyssna på den för ett par veckor sedan och då hade jag en vecka där det mesta gick fel och jag kände mig rätt stressad på grund av det. Då orkade jag inte med de tjafsande kyrktanterna som så starkt motsatte sig frukt på kyrkkaffet och tänkte att den här boken inte alls var något för mig. Helg, vila och lite feber på det fick mig dock att lugna ner mig och ta mig an boken igen. Då gick det bättre! Det är en oförarglig bok där man vet att allt kommer att lösa sig, men på vägen blir det en del förvecklingar. Rätt förutsägbart, men med några oväntade vändningar och med plats för existentiella frågor, vilket ger den lite mer djup. Avkopplande mysdeckarläsning helt enkelt.

Viveka är pastor i en frikyrkoförsamling i Gamla Enskede utanför Stockholm. Hon är i femtioårsåldern och känner väl att livet gått lite i stå. Hon har fyra barn, en man som kan vara tröttsamt tankspridd och dessutom har hon ju sin församling med alla tanter som hon får strida en del med för att försöka få igenom små förändringar. Så dör en av tanterna och det visar sig att hon blivit mördad. Viveka kan inte låta bli att börja undersöka vad som kan ha hänt och längs vägen dyker det upp en del personer som blir viktiga både för fallet och för Viveka själv. Och så är det ju alla dessa stormhattar ...

Det här är första delen i en tänkt serie om pastor Viveka och jag  kan absolut tänka mig att läsa fler böcker om Viveka och de andra i Gamla Enskede. Ibland är ju den här typen av böcker oemotståndligt trivsamt tidsfördriv!

20 mars 2016

i väntan på bojangles

I väntan på Bojangles (häftad)

Tänk att det finns så många franska pärlor och vilken tur vi har i Sverige att Sekwa nosar upp och översätter dem åt oss! I väntan på Bojangles av Olivier Bourdeaut har varit en helt ljuvlig liten läsupplevelse och givetvis har jag också lyssnat på Mr Bojangles som ju är bokens soundtrack. (Måste dock säga att jag föredrar Sammy Davis Jr version framför bokens med Nina Simone).

Det här är en bok med ett personregister som sticker ut. I den stora lägenheten i Paris bor en ung man med sina mycket udda föräldrar och hans uppväxt är minst sagt annorlunda. Mamman är en excentriker som glatt byter namn varje dag och pappan ljuger lika glatt ihop historier om allt mellan himmel och jord. Lägenheten är inredd med allsköns märkliga ting och ur högtalarna strömmar allt som oftast Mr Bojangles som föräldrarna dansar och dansar och dansar till. Ibland dyker föräldrarnas märkliga vän Sopan upp och det mesta av tillvaron i våningen är fest och lek. Men, så knackar verkligheten på i form av Skatteverket och deras tillvaro slås i spillror vilket får mamman att glida in i galenskap och hon hamnar på psyket. Vad gör vår unge man och pappan då? Smider planer för att ta mamman därifrån genom kidnappning förstås!

Som ett lyckopiller med lagom mycket svärta är precis vad I väntan på Bojangles är! Det är franskt, smågalet och alldeles, alldeles underbart. Jag småler för mig själv när jag läser boken och mår så där riktigt gott som man bara kan göra av en bra bok. Ta den här med er ut i vårsolen, slå er ner på ett kafé och njut av både kaffet och läsningen!

(Rec.ex från Sekwa)

16 mars 2016

just nu - en litterär lägesrapport

Enligt O försöker bringa lite ordning i sin läsning med en Just nu-lista och jag kan väl behöva göra detsamma. Så, det här är läsningens nuläge hos Bloggbohemen!

Vid sängen: Ett exemplar av tidningen Res som jag fick gratis på ett tåg. Jag läser och bläddrar men är nog inte målgruppen.

På soffbordet: Kurslitteratur i kommunikation och normkritik, men där ligger också en klart mer lockande målarbok för vuxna.

I handväskan: I väntan på Bojangles av Olivier Bourdeau. Charmig bok!

I öronen: Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland, men jag är inte riktigt vän med den boken, så jag lyssnar på andra böcker också. Näst på tur står nog Avd. för grubblerier av Jenny Offill.

På läsplattan: I mitt fall är det "på Iphonen" som gäller och för tillfället har jag faktiskt ingen e-bok på gång.

Läser jag lite då och då: Det är väl den där kurslitteraturen då ...

På is: Innan jag ens har påbörjat läsningen är Tiden second hand av Svetlana Aleksijevitj lagd på is. Men, i sommar skall jag ha den som mitt läsprojekt, 25 sidor per dag är planen.

Bokklubbsböcker: Jag är inte med i någon bokklubb/läsecirkel.

Längtar jag efter att få läsa: Jag längtar efter den där läsupplevelsen som griper tag och får mig att glömma verkligheten för en stund. Det var ett tag sedan nu, även om jag läser många böcker som är bra, eller helt ok.

3 andra böcker i min TBR-hög: Där finns ju en del och olika böcker lockar vid olika tillfällen. Just nu (passande uttryckt!) lockar, förutom diverse olika rec.ex, följande böcker: Så länge du är min syster Peo Bengtsson, I död och lust av Elizabeth Haynes och Domaren av Ian McEwan. Om det blir någon av dem som blir vald som nästa bok återstår att se.

15 mars 2016

dominodöden

Dominodöden (mp3-bok)

En överläkare försvinner under sin nattjour på sjukhuset i Sundsvall och en psykiatriker som försvunnit några dagar tidigare skall snart hittas mördad. Den enda egentliga ledtråden till vem som ligger bakom brotten är kvarlämnade dominobrickor på brottsplatserna. Kommissarie Johan Axberg leder utredning och kallar in gräningsmannaprofilgruppen från Rikskrim som stöd i utredningen. I den gruppen finns Nathalie Svensson, som till följd av en del händelser helst bara vill vara hemma i Uppsala och ta det lugnt, motvilligt följer med upp till Sundsvall eftersom hennes syster Estelle har kopplingar till fallet.

Dominodöden, som är del två i serien om Nathalie Svensson, är mitt första möte med Jonas Moströms författarskap och det kan nog bli fler böcker av honom framöver. Inte för att boken var exceptionellt bra på något sätt, utan just för att den inte var det. Dominodöden är en typisk svensk deckare där det mest är lagom (personporträtten, brotten, spänningen, balansen mellan utredning och privatliv) och som ren avkoppling är jag svag för det. Jag lyssnade på denna, men kan se mig själv med en Moström-pocket i parken i sommar (i skuggan förstås!).

13 mars 2016

livet enligt fikry

Livet enligt Fikry (mp3-bok)

A J Fikry driver bokhandeln Island Books på en ö utanför New Englands kust och har hamnat i en situation då livet inte blivit som det var tänkt och han blir allt mer avskärmad från omvärlden. Hans gravida fru har omkommit i en trafikolycka och bokhandeln har svårt att hävda sig i konkurrensen från nätet. Till råga på allt stjäls hans värdefulla exemplar av Poes diktsamling Tamerlane. Han anmäler stölden till polisen och snart skall han få anledning att besöka polisen igen, för i bokhandeln väntar en dag något annat än böcker. Något som skall komma att förändra Fikrys liv helt. Och mitt i allt så är det ju den där Amelia från förlaget som dyker upp för att sälja sina böcker och Fikry måste motvilligt äta middag med henne.

Inledningsvis tycker jag om Gabrielle Zevins bok Livet enligt Fikry och givetvis är det miljön med bokhandeln och kärleken till läsningen som får mig på fall. Fikry är också en man som framstår som rätt butter och sådana romankaraktärer är jag också svag för. Så tar Fikrys liv ett par vändningar som gör allt ljusare och jag tycker det blir väl sockersött och även om jag vet att det tillhör genren har jag svårt för det. Det skall dock komma en vändning till mot slutet och den gör att berättelsen får balans och mer beska.

Livet enligt Fikry bjöd på lite allt möjligt som ni förstår och om jag inte funderar för mycket och analyserar sönder den utan bara tar den för vad den är - en feelgood-roman - så tyckte jag om boken. Den var lättlyssnad och ett trivsamt sällskap under några timmar och det är precis vad jag just nu orkar med i litterär väg.

11 mars 2016

bokbloggsjerka 11 - 14 mars

Idag är det fredag, och det betyder som bekant jerka!

Vilken är din favorit när det gäller ljudböcker (bok, uppläsare eller både och)?

Annika beskriver hur ljudbok är ett format som inte passar henne, men jag älskar ljudböcker! Periodvis är ljudböcker mitt enda sätt att konsumera litteratur, men jag skulle inte vilja släppa de vanliga böckerna helt. Det är lite olika upplevelser när man lyssnar och när man läser själv och alla böcker gör sig inte bra i ljudboksformatet.

Uppläsaren är mycket viktig när det kommer till ljudböcker. Jag påbörjar rätt ofta ljudböcker som jag slutar lyssna på snabbt eftersom uppläsaren av olika skäl inte tilltalar mig. Det finns dock tre kvinnor som allltid gör ett gott uppläsarjobb och om jag inte vet vilken bok jag vill lyssna på händer det att jag söker på uppläsare istället för titel eller författare i appen. De tre pålitliga uppläsarna är:

Angela Kovacs
Marie Richardsson
Anna Maria Käll

Pratar vi författaruppläsningar (som verkligen inte alltid är en bra idé!) så finns det två herrar som levererar det där lilla extra:

Håkan Nesser
Jonas Karlsson

Att utnämna en favorit bland ljudböcker är inte helt lätt, men två ljudboksupplevelser som stannat kvar i minnet är:

En man som heter Ove av Fredrik Backman uppläst av Torsten Wahlund
Fyren mellan haven av M. L. Stedman uppläst av Anna Maria Käll

Nu ska det bli kul att läsa om vilka favorit ni andra har!

10 mars 2016

kommer aldrig mer igen

Det har blivit en del läsande av kurslitteratur på sistone och ni vet hur det är - ibland intressant och ibland mördande tråkigt. Som avkoppling, t ex på tåget hem från jobbet, är det ljudböcker som gäller just nu eftersom jag har svårt att koncentrera mig på annan läsning när det är lite för mycket runt omkring mig. Tur de där ljudböckerna finns!

Kommer aldrig mer igen (mp3-bok)

Kommer aldrig mer igen av Hans Koppel är skickligt uppläst av Per Ragnar och jag tror faktiskt att hans uppläsning gör att jag upplever den här boken som bättre än vad jag hade gjort om jag läst den själv. Det i en rätt ruskig historia som utspelar sig i ett villaområde strax utanför Helsingborg. Ylva kommer en kväll inte hem från jobbet. Hennes man Mike tror först att hon följt med några jobbarkompisar ut, men Ylva kommer inte hem dagen efter heller och Mike förstår att Ylva har försvunnit. Polisen misstänker att Mike har något med Ylvas försvinnande att göra och att han bedyrar sin oskuld betyder inget för dem. Ylva är under tiden vid liv, men tvingas leva under hemska omständigheter alldeles i närheten av sitt eget hem.

Jag tycker det är en bok som är obehaglig på flera plan. Det Ylva utsätts för är hemskt, men polisens ovilja att ens börja utreda andra spår lämnar också besk eftersmak. Förövarna i boken är också de obehagliga och Koppel skildrar genom dem vårt sätt att närmast självklart lita på människor som har en trygg och framgångsrik framtoning. Det är inte den bästa bok jag läst eller lyssnat på men den har sina poänger och som avkopplingslitteratur med spänningsmoment fungerar den utmärkt.

8 mars 2016

vårläsning - en enkät

Bildresultat för vitsippor

De senaste dagarna har det kommit en massa ny, tung, blöt, tröttsam snö och våren känns plötsligt avlägsen igen. Tur då att Johannas deckarhörna har fixat en vårläsningsenkät att muntra upp oss bokbloggare med!

Vad läser du för bok/ böcker just nu?
Jag läser för ovanlighetens skull bara en bok, I väntan på Bojangles av Olivier Bourdeaut, men så ljudbokslyssnar jag förstås också och har precis lyssnat klart på Livet enligt Fikry av Gabrielle Zevin. På hemresan idag är det alltså dags för en ny ljudbok och valet kommer nog att bli Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland.

I väntan på Bojangles (häftad) Livet enligt Fikry (pocket) Pastor Viveka och tanterna (inbunden)

Vilka nya böcker som släpps i vår ser du mest fram emot att läsa?
Den jag sett fram emot allra mest är faktiskt den redan nämnda I väntan på Bojangles, men det finns alltid så många böcker, både redan utgivna och alldeles nya, som lockar.

Vilket är ditt bästa vårtecken, som du längtar mest efter och som du känner att när du har sett det då är det verkligen vår?
Ljuset och den där dagen när vinterskorna ställs undan och inte behöver användes mer förrän till senhösten. Längre fram tycker jag att vitsippetiden är den vackraste. Älskar vitsippor!

Vilken är den bästa boken du har läst hittills i år?
Svårt att välja en så jag väljer en topp tre (utan inbördes ordning) Jag lät dig gå av Clare Mackintosh, Alois av Håkan Nesser och Allt vi såg var lycka av Grégoire Delacourt

Om några veckor är det påsk, och många läser gärna ”påskkrim” då. Har du några sådana planer?
Nej, jag har ju nästan aldrig några specifika läsplaner utan läser det jag är sugen på för stunden. Men, helt otroligt att det blir en deckare över påsk är det förstås inte. :)

Finns det någon debutant eller för dig ny författare som du ser extra mycket fram emot att läsa i vår?
Det gör det ju alltid, och det finns så många författare som är nya för mig trots att de redan har gett ut flera böcker. Här är tre som jag är nyfiken på:

Min fantastiska väninna (inbunden) Celestine Hustrun


Slutligen: finns det någon bok som ger dig extra mycket vårkänsla? (Kan vara genom omslag, innehåll… Berätta varför du väljer just den!)
Inte nödvändigtvis någon särskild bok eller genre, men våren är den tid på året då en pocketbok alltid får hänga med i väskan för plötsligt vill man sätta sig på en parkbänk och läsa en stund istället för att gå direkt hem efter jobbet. Då vill jag inte läsa e-bok på mobilen eller lyssna på ljudbok. Då vill jag plocka fram solglasögonen och läsa pappersbok och pocket är bästa formatet.

                                             Källa: http://darrenthompsonfineart.blogspot.se/2013/06/reader-73.html

4 mars 2016

bokbloggsjerka 5 - 7 mars

jerka11

Så här lyder veckans fråga i Annikas jerka:

Den här veckan vill KajsaLisa veta vad vi tycker och tänker om bokrean: Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internethandel och läsplattor? Berätta gärna också om reafynd ni gjort.

För mig personligen lockar rean inte särskilt mycket längre. Jag kollade lite snabbt på utbudet på en av nätbokhandlarna och jag gjorde en snabb vända bland bokreaborden på ICA Maxi häromkvällen, men köpte bara en bok, Gränsen av Rikka Pulkkinen.

Omslagsbild: Gränsen

Anledningen till att rean inte är något jag direkt intresserar mig för längre är att jag redan läst många av böckerna (för utbudet är ju i princip detsamma överallt) och de jag inte har läst har jag oftast valt bort av diverse olika anledningar. Jag är dessutom mer förtjust i pocket än i inbundet och när det gäller t ex deckare och spänningslitteratur finner jag ingen anledning att ha dem i inbundet format och dessutom är deckare utmärkt som ljudböcker (älskar ljudböcker!).

Men, bara för att rean inte engagerar mig betyder ju inte det att den har spelat ut sin roll. Många älskar rean och köper mängder av böcker under reaveckorna. Är man dessutom intresserad av kokböcker och facklitteratur måste ju rean var ett utmärkt tillfälle att göra ett fynd.

Om bokhandeln har spelat ut sin roll eller inte vet jag inte. Läste i en artikel någonstans att de fysiska boklådorna hade ökat sin försäljning förra året, inte bara i kronor och ören utan också i faktiska antal böcker, och för en tid sedan öppnade som bekant Adlibris bokhandel i Stockholm. Självklart är det så att bokhandeln kommer att se annorlunda ut och förändras till innehåll och kanske till försäljningssätt. Samhället förändras, tekniken ger möjligheter. Mitt svar blir att bokhandeln i sin nuvarande form kanske är på väg att försvinna, men istället ersätts den av bokhandel i någon annan skepnad.

1 mars 2016

alois - barins triangel till ända

Alois (ljudbok)

Alois av Håkan Nesser är en av böckerna i Barins triangel och för mig blev det den sista och avslutande delen. Jag har verkligen tyckt om den här triangelns alla sidor: Marr, Alois och Rein och tycker faktiskt det är lite tråkigt att det inte finns några fler delar att lyssna på. Böckerna har som röd tråd att en man, olika för varje bok,  hamnar i en närmast osannolik situation som ofta är i någon slags gränsland mellan verkligheten och en närmast obehaglig drömvärld och böckerna har dessutom filosofiska undertoner. Det är riktigt intressant att lyssna Barins triangel och jag rekommenderar serien varmt, trots att den har några år på nacken.

I Alois möter vi psykiatrikern Doktor Borgmann gånger två som får en Gisela N som klient. Hon berättar om en ständigt återkommande dröm hon har där hon är på väg att döda en man, men aldrig hinner göra det innan hon vaknar. Borgmann blir mycket fascinerad av kvinnans dröm och hennes mystiska framtoning och åker en dag till hennes hem, något som senare leder till att han dras in i en fasansfull historia.

Förvänta dig ingen deckare, för ingen av böckerna i Barins triangel är deckare, utan förbered dig snarare på en berättelse utanför de vanliga ramarna, som sätter lite griller i huvudet på dig. Gillar du sådant borde Alois, men även Marr och Rein, var utmärkta böcker att läsa, eller lyssna till.