Jag hade ju nu bara två veckors semester och tillbringade större delen av första veckan hos min mamma och större delen av andra veckan i Hamburg så det har verkligen inte blivit mycket läst denna semester, men här kommer i alla fall ett inlägg om det lilla som ändå blev läst.
Den första bok jag lyssnade klart på var Hyresgästerna av Sarah Waters som jag redan skrivit om här.
Den andra boken blev en mysdeckare i Marianne Cedervalls serie om Anki Karlsson - Dit solen aldrig når. Den börjar med att Ankis vän, den pensionerade polisen Tryggve, skall resa utomlands på semester, men kan inte låta bli att ägna ett gammalt olöst fall några extra tankar. Anki ger sig ut på långritt till Smissarve prästgård där hon träffar på en journalist, Ninni, som skall skriva en artikelserie om det gamla "Fruntimmershuset" som församlingen drev till en bit in på 1970-talet. Det står snart klart att det inte är populärt att " Fruntimmershuset" hamnar i rampljuset och när Ninni dessutom försvinner är det självklart att Anki blir insyltad i fallet. Tryggve kan förstås inte heller hålla sig undan.
Jag gillar serien om Anki Karlsson. Det är Gotland, småputtrigt och mänskligt. Anki mockar i stallet, tar hand om sitt barnbarn (som i denna bok tillfälligt flyttar till ön), löser mordgåtor och är mitt i allt ändå en trovärdig pensionärskaraktär. Jag kommer absolut att fortsätta läsa denna serie!
Tredje boken blev Tango i tabernaklet av Karin Brunk Holmqvist, som jag ju också lottade ut till en lycklig vinnare. Allt är som vanligt i Brunk Holmqvist värld där hon tar oss med till Österlen och låter oss möta några äldre människor som råkar ut för både det ena och det andra - allt i en varm och humoristisk anda. Det här är inte böcker man läser för den litterära kvaliteten utan för att bli lite underhållen en stund. I den här boken möter vi Kerttu som städar på gästgivargården på halvtid, startar tangokurser och drömmer om att bli kyrkovaktmästare. Men, hur skall det gå när kyrkorådets ordförande ständigt kommer på henne i den ena märkliga situationen efter den andra. Småcharmigt och trivsamt som alltid alltså. (Rec.ex från Bokfabriken)
Ett par noveller av Anton Landgren i ljudboksformat hann jag också med. I Rolfs sista önskan blir Christer via ett arv plötsligt och ofrivilligt ägare till en kolonilott. Men, det utlovade guldet i marken skall visa sig vara något annat än vad Christer tänkt sig och han tvingas desperat leta upp en japan alltmedan kolonigrannarna blir alltmer ilskna. I Historien om Axel är det en 53-årig man som ligger i riskzonen för ännu en hjärtinfarkt som står i centrum. Han vinner ett träningsupplägg med en känd f d maratonlöperska, men han är väl inte särskilt motiverad och de träningsfrälsta är precis så där överenergiska och nedlåtande som de i värsta fall är (been there ...). Småskojiga men inte särskilt bra noveller, om jag skall vara ärlig. Framför allt kändes sluten på novellerna inte särskilt genomarbetade.
Ja, som ni förstår är det lättsam läsning som gällt under semester, och tydligen har det varit något av ett pensionärstema också. :) Nu får vi se om hösten kan bjuda på lite mer läsning med tuggmotstånd!
26 aug. 2018
24 aug. 2018
20 aug. 2018
utlottning - vinn en bok!
Ibland blir förlagen extra generösa och råkar skicka två rec.ex av samma bok. Nu har det hänt med Tango i tabernaklet av Karin Brunk Holmqvist och givetvis löser jag dilemmat genom att ha en utlottning!
Allt du behöver göra om du vill ha chans att vinna boken är att skriva en kommentar nedan och glöm inte att ange din mejladress så att jag kan kontakta vinnaren. Tävlingen pågår till torsdag 23 augusti kl. 23.59 och jag kommer att dra en vinnare på fredag, 24 augusti.
Den före detta svärdslukarassistenten Kerttu har lämnat sitt tivoliliv bakom sig och flyttat till lugna Brösarp på Österlen. För att inte bli rastlös bestämmer hon sig för att rusta upp uthuset och ordna tangokurser. Uthuset får fina rosa fönster och ett piano och i renoveringen gör Kerttu ett dyrbart fynd.
Tangokursen blir genast en stor succé med en brokig skara återkommande gäster. Men även om Kerttu fått liv omkring sig är hon inte helt nöjd. Kanske skulle hon kunna bli kyrkovaktmästare? Hon vet att den nuvarande vaktmästaren börjar bli till åren och ser sin chans till ny stimulans.
Allt hade varit frid och fröjd om det inte vore för det där med kyrkorådets snokande ordförande Johanna och den försvunna kollekten. De tror väl inte att det är Kerttu som har tagit pengarna? (Text från Bokus)
18 aug. 2018
hyresgästerna
Frances Wray bor med sin mor i ett stort hus i en välbärgad del av London, men huset har blivit alldeles för dyrt för dem. Året är 1922 och Första världskriget har förändrat mycket i såväl samhället som i enskilda familjer. Männen i Frances familj har stupat och nu står hon och modern där med alldeles för små inkomster och för stora utgifter trots att allt tjänstfolk är uppsagt sedan länge och någon ny klänning inte har köpts in sedan krigsåren. För att ha råd med hyran bestämmer de sig för att hyra ut rummen på övervåningen och in flyttar Lilian och Leonard Barber, ett ungt par några pinnhål ner på den sociala rangordningsskalan från Frances familj.
De två familjerna delar nu huset och det hela fungerar relativt väl, men det finns hela tiden spänningar. Frances mor har svårt att acceptera situationen även om hon vet att den är oundviklig och paret Barber gör sitt bästa för att inte vara i vägen. Med tiden blir dock Frances och Lilian allt närmare bekanta, men här finns spänning av ett helt annat slag med i bilden och deras allt närmare relation skall driva hela berättelsen framåt och allt närmare avgrunden.
Hyresgästerna av Sarah Waters är ett skickligt romanbygge. Här finns nerv genom hela boken och stundtals är boken närmast tät av olika slags spänningar. Man kan nästan känna dem genom boksidorna (eller hörlurarna i mitt fall). Det är en klassisk komposition med anslag, upptrappning, klimax och en avslutning som får ta sin tid. Allt är väl genomtänkt och genomarbetat. Det här borde alltså vara en riktig fullträff och det tycker jag också att det är ändå fram till klimax ungefär. Där någonstans infinner sig känslan av att boken är väldigt långt. Mina svårigheter med tegelstensformatet gör sig påmint och jag vill liksom bara ta mig till slutet. Det gör att jag tappar koncentrationen och inte riktigt kan tillgodogöra mig bokens sista fjärdedel. Men, fram tills dess tycker jag att det här är en bok av det där slaget som påminner mig om varför jag älskar litteratur så mycket och varför det är så njutbart att försvinna in i böckernas värld!
14 aug. 2018
the book buying tag
Hittade en rolig tag hos Bokföring enligt Monika. Det verkar ursprungligen komma från Vargnatts bokhylla, och nu är den hos mig!
Var köper du dina böcker?
Oftast i fysisk bokhandel faktiskt.
Förhandsbeställer du nya releaser? Gör du det i butik eller online?
Nej, det tror jag aldrig att jag har gjort.
Hur många böcker köper du i genomsnitt per månad?
Jag får de flesta av de pappersböcker jag läser så snittet ligger troligen på en bok i månaden troligen ännu lägre.
Lånar du från biblioteket?
Periodvis. Men jag får väl erkänna att det var längesedan jag hade en period nu.
Hur många böcker brukar du låna per gång?
En till fyra.
Vad är din åsikt om biblioteksböcker?
Bibliotek är en guldgruva. Innan jag fastnade för ljudböcker och innan jag började få rec.ex lånade jag rätt mycket. Det finns en bredd och en variation på biblioteken som jag uppskattar. De lyfter inte bara fram de senaste böckerna utan kan "skylta" även med äldre böcker och böcker av mer okända författare. Jag vill nog påstå att de perioder då jag lånar böcker på bibbla så är min läsning mer varierad. Alla kärlek till biblioteksböckerna alltså!
Hur känner du inför att köpa böcker på secondhand?
Jag har inget emot det, men jag går så sällan på second hand att det aldrig blir av att jag köper böcker där.
Har du en egen hylla för olästa böcker eller blandar du olästa med lästa?
Ja, det är bara de lästa böckerna jag ställer i bokhyllan. De oläst böckerna har jag på annat ställe.
Planerar du att läsa alla böcker du köpt?
När jag köpte dem var planen förstås att läsa dem. I verklighet blir det dock inte alltid så.
Vad gör du med böcker du köpt men som du känner att du inte kommer läsa/inte tyckte var bra?
De senaste åren har jag skänkt en hel del böcker till bokbytarhyllor och till vänner och kollegor. Jag har faktiskt också slängt böcker i samband med en flytt. De går liksom inte att spara allt.
Har du donerat böcker?
Nej, inte till second hand, välgörenhet eller dylikt.
Har du haft köpstopp någon gång?
Ja, för ett antal år sedan och det lärde mig att bokhamstring faktiskt är något jag mår bäst av att undvika. Jag vill helst ha max tio olästa böcker hemma.
Känner du att du köper för mycket böcker?
Nej, möjligen köper jag faktiskt för lite. Jag tycker emellanåt att jag lyssnar för mycket på ljudböcker och läser för lite pappersböcker och jag skulle önska att jag fann mer ro i att läsa själv. Men, just nu är ljudböckerna min bästa vän och inköpen av pappersböcker får därför stå tillbaka.
Oftast i fysisk bokhandel faktiskt.
Förhandsbeställer du nya releaser? Gör du det i butik eller online?
Nej, det tror jag aldrig att jag har gjort.
Hur många böcker köper du i genomsnitt per månad?
Jag får de flesta av de pappersböcker jag läser så snittet ligger troligen på en bok i månaden troligen ännu lägre.
Lånar du från biblioteket?
Periodvis. Men jag får väl erkänna att det var längesedan jag hade en period nu.
Hur många böcker brukar du låna per gång?
En till fyra.
Vad är din åsikt om biblioteksböcker?
Bibliotek är en guldgruva. Innan jag fastnade för ljudböcker och innan jag började få rec.ex lånade jag rätt mycket. Det finns en bredd och en variation på biblioteken som jag uppskattar. De lyfter inte bara fram de senaste böckerna utan kan "skylta" även med äldre böcker och böcker av mer okända författare. Jag vill nog påstå att de perioder då jag lånar böcker på bibbla så är min läsning mer varierad. Alla kärlek till biblioteksböckerna alltså!
Hur känner du inför att köpa böcker på secondhand?
Jag har inget emot det, men jag går så sällan på second hand att det aldrig blir av att jag köper böcker där.
Har du en egen hylla för olästa böcker eller blandar du olästa med lästa?
Ja, det är bara de lästa böckerna jag ställer i bokhyllan. De oläst böckerna har jag på annat ställe.
Planerar du att läsa alla böcker du köpt?
När jag köpte dem var planen förstås att läsa dem. I verklighet blir det dock inte alltid så.
Vad gör du med böcker du köpt men som du känner att du inte kommer läsa/inte tyckte var bra?
De senaste åren har jag skänkt en hel del böcker till bokbytarhyllor och till vänner och kollegor. Jag har faktiskt också slängt böcker i samband med en flytt. De går liksom inte att spara allt.
Har du donerat böcker?
Nej, inte till second hand, välgörenhet eller dylikt.
Har du haft köpstopp någon gång?
Ja, för ett antal år sedan och det lärde mig att bokhamstring faktiskt är något jag mår bäst av att undvika. Jag vill helst ha max tio olästa böcker hemma.
Känner du att du köper för mycket böcker?
Nej, möjligen köper jag faktiskt för lite. Jag tycker emellanåt att jag lyssnar för mycket på ljudböcker och läser för lite pappersböcker och jag skulle önska att jag fann mer ro i att läsa själv. Men, just nu är ljudböckerna min bästa vän och inköpen av pappersböcker får därför stå tillbaka.
12 aug. 2018
eldsystrar
"Vera Liljas favoritklient Ayana kommer inte till den avtalade terapitiden och hennes frånvaro oroar Vera. Det visar sig vara en berättigad oro.
Vera Lilja är en erfaren och omtalad psykolog med mottagningvid Odenplan i Stockholm. Hon är en skicklig psykolog,men har under en tid mottagit anonyma hot som blivit alltmerpåträngande. Någon som är våldsam, kränkt och driven av ett glödande hat riktar allt fokus mot Vera Lilja.
I Veras ungdom förlorade hon båda sina föräldrar i en fruktansvärd eldsvåda, där även hennes syster blev svårt skadad. Vera har i hela sitt liv känt en enorm skuld och försöker sona den genom att hjälpa andra. När det visar sig att Ayana är kidnappad gör sig det förflutna påmint. Det som Vera i ett helt liv försökt att glömma. Veras psykologiska kunskaper sätts på spel - det handlar om liv eller död." (Text från Bokus.)
Det är inte alla böcker som faller en i smaken och tyvärr är Eldsystrar av Susanne Boll en sådan bok. Egentligen är det en rätt ordinär svensk thriller så det är inga problem att ta sig igenom den, men boken engagerar mig inte och det gäller både handling och persongalleri.
Jag tycker om att Boll valt en kvinna i femtioårsåldern som huvudkaraktär för det är lite ovanligt i genren.Tyvärr är det dock något som gör att jag liksom inte känner något större intresse för henne. Hon är kompetent i sin yrkesutövning som psykolog men också ifrågasatt vilket väl gör henne lite mer trovärdig. Hennes bakgrund får vi ta del av successivt i boken vilket är ett rätt bra upplägg, men ändå varken gillar jag eller ogillar jag heller.
Berättelsen plockar också in lite för många olika spänningsmoment för mig smak. Det är nästa som en checklista för här finns incest, hot, obehagligheter från förr, kidnappning, rasism med mer. Det blir liksom för mycket och i en riktigt tät thriller är det ofta färre ämnen i centrum eftersom just det "täta" annars försvinner i spretigheten. Den här boken levererar helt enkelt för lite spänning eftersom det är för mycket som skall avhandlas.
För mig personligen lockar det inte att läsa ännu en bok om Vera Lilja, men säkert finns det andra som ser fram emot att möta henne igen.
(Rec.ex från Bokfabriken)
11 aug. 2018
änkorna på österlen
Jag har skrivit någon gång tidigare att jag är lite skeptisk till Storytel Original, det vill säga bokserierna skrivan exklusivt för nämnda ljudboksapp. De är skrivna speciellt för ljudboksformatet, men de gånger jag försökt mig på någon serie tycker jag att de varit rätt dåliga. Men, nu har jag ändå gett mig på ännu en sådan serie - skam den som ger sig liksom! Änkorna på Österlen valde jag att lyssna på för att den är skriven av Sara Paborn, en författare vars böcker jag alltid gillat. Att uppläsaren också är en favorit, Marie Richardson, gjorde det hela ytterligare lite mer lockande.
I serien, som består av fem avsnitt och jag anar att det kommer ytterligare avsnitt framöver, möter vi det medelålders paret Filippa och Fredrik som ska åka till Österlen på semester för att träffa Filippas mamma. Hon blev änka för tre år sedan och har nu svårt att klara det stora gamla huset och allt underhåll själv. Filippa vill att mamman skall sälja och flytta någon slags pensionärsboende, men mamma själv är inte övertygad. Fredrik är mest sur över att hela hans semester skall bestå av en massa reparationsarbete och att han inte får ta det lugnt. När de kommer ner till Filippas mamma inser de att det gamla vasstaket akut behöver läggas om. Men, det är inte lätt att få tag i folk med den kunskapen med kort varsel.
Filippa lyckas hitta en förening på nätet som kanske kan vara till hjälp. När hon kontaktar förening är det först inte självklart att de kan hjälpa hennes mamma med taket, men så skickar de till sist Ali, en hantverkare med rätt kunskaper. Men, det är något konstigt med det hela. Varför sitter han och dricker rosévin med henne mamma i timmar? Inte är han väl där för att flirta med hennes mamma? Filippa är inte nöjd.
Det här är verkligen inte Paborns bästa författarinsats, men serien är ändå trivsam på det där sättet som en radio kan vara i bakgrunden. Det är lättsamt, lite underfundigt och på det stora hela rätt underhållande. Men, det är just det att jag inte tycker att bara för att texten är skriven för ljudboksformatet behöver den vara så lättsam. Jag har förvisso konsumerat en hel del lättsmält hela våren och sommaren, men just Paborn kan göra så mycket mer av något som på ytan verkar bagatellartat. Jag hade hoppats på mer helt enkelt, men trivsamt funkar väl det med.
10 aug. 2018
från A till Ö - bokstäverna Å, Ä, Ö
Nu äntligen är det dags även för mig att ha semester. Två veckor i frihet. Tjoho! När jag kommer tillbaka till vardagen är det slutet av augusti och den tiden på året har alltid en aura av nystart. Inte för att jag vet om jag kommer att göra några nystarter denna höst, men för att inte ha något gammalt efter mig slutspurtar jag Från A till Ö med ett trippelinlägg: Å, Ä, Ö!
Å – Ålder. En bok som utspelar sig för minst hundra år sedan.
Titanic, Jorden är platt, vikingaskepp, upptäckten av elden eller ännu längre tillbaka i tiden. Vilken är den bästa bok du har läst som utspelar sig för minst hundra år sedan? Notera att tidsresor från vår tid bakåt inte gills.
Om den är den allra bästa vet jag inte (finns ju en hel del högkvalitativa klassiker jag kunde ha valt), men det var i alla fall en bok jag tyckte mycket om. Den stängda boken av Jette A Kaarsbøl utspelar sig i Köpenhamn under andra halvan av 1800-talet och bakom perfekta fasader döljer sig hemligheter.
Ä – Ärvd. En bok du läste efter att dina föräldrar läste den.
En av dina föräldrar rekommenderade den här boken till dig efter att de själva läst den. Vad tyckte du själv om den?
Det brukar var jag som tipsar om böcker och inte tvärs om. Under min uppväxt var det väl ingen av mina föräldrar som egentligen läste böcker själva, de läste bara för och med oss. Men, min far gav sig på Rosens namn av Umberto Eco några gånger, men lade alltid ner läsningen eftersom han aldrig lyckades komma in i boken och ta sig förbi alla bibelreferenser. "Hur svårt kan det vara?" har jag tänkt några gånger som vuxen och också gett mig i kast med boken. Men, trots att jag är en mycket van läsare går jag också bet. Rosens namn är bara för tung! (Tur att den blev film!)
Ö – Överskattad. En bok du inte tycker förtjänar hypen.
Jag tror att vi alla har varit där. Den här boken fick dig att undra varför alla andra tycker om den så himla mycket.
Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Jag fattade på aldrig var storheten låg och tyckte inte heller det egentligen fanns något nyskapande med den. Läste bara Män som hatar kvinnor och lämnade sedan Milleniumtrilogin därhän. Har förstås sett filmatiseringarna och efter det blev hajpen ännu mer obegriplig.
8 aug. 2018
från A till Ö - bokstaven Z
Framme vid en av språkets mer ovanliga bokstäver i Från A till Ö.
Z – Zebra. En karaktär du inte visste var god eller ond.
Är h*n verkligen så ond eller god som h*n utger sig för att vara? En karaktär du var osäker på vilken sida tillhörde. Alternativt en karaktär som visade sig inte vara på den sida du först trodde
Den första karaktär jag kommer att tänka på är Leona som är polisen i Jenny Rognebys deckareserie. Jag vill inte avslöja för mycket men jag blev faktiskt överraskad på riktigt när jag läste den och den kändes i alla fall då som något nytt i genren. Tyvärr tyckte jag inte alls om andra boken i serien, men Tärningen är kastad var bra!
7 aug. 2018
århundradets kärlekssaga
Jag har egentligen ingen relation till Märta Tikkanen mer än att jag känner till hennes namn och en del boktitlar. När jag kollade igenom Storytel efter något snabblyssnat dök Århundradets kärlekssaga upp som ett alternativ. Mina fördomar sa att den skulle vara tung och allmänt jobbig, men jag gav den ändå en chans för jag har ju hört att den skall vara så bra. Och visst är den det!
Århundradets kärlekssaga utkom första gången 1978, men den känns fortfarande oväntat aktuell. I boken beskriver Märta Tikkanen sitt äktenskap med den alkoholiserade författaren och konstnären Henrik Tikkanen, men det här är något mycket mer än en äktenskapsskildring. Dels beror det på bokens uppbyggnad med korta kapitel där vi får möta kvinnans tankar och reflektioner kring hur mannen är och hur han beter sig. Hans självupptagenhet, hans ömkan, hans oförstående inför den kvinna han är gift med och de barn han satt till världen. Kvinnan och barnens tassande kring mannen när han har sina perioder. Och så kärleken. Den som gör allt möjligt och omöjligt.
Även den som inte levt med en alkoholist kan känna igen mannens självklara företräde och hur kvinnan hamnar i bakgrunden. Sköter markservicen och karriären samtidigt. Sköter barnen när mannen är frånvarande och upptagen av sina egna projekt. I en passage beskriver Märta Tikkanen hur hon lovat sig själv att hennes karriär inte skall påverkar hennes familj. Lösningen blir att hon lever i två parallella världar där familjen och jobbet är helt separerade och där ingen i familjen tycks bry sig särskilt mycket om vad hon gör på sitt arbete. Mannen är faktiskt genomgående i boken oförstående till varför kvinnan överhuvudtaget skall jobba. Han kan ju försörja henne. Han och hans värld borde kunna vara hennes allt. Varför skall hon behöva något annat? "Aldrig förlåter jag det att hon gav sig åt mig men förblev sig själv"
En bok med fyrtio år på nacken med teman som jämställdhet och kvinnans villkor borde känns förlegad men det gör den verkligen inte. Den har fortfarande en hel del sprängkraft och sätter igång många tankar. Inte heller språket känns det minst förlegat. Faktum är att jag stannar upp och lyssnar på flera meningar om igen. De liksom träffar rätt även nu. Det här är läsning som egentligen skall diskuteras efteråt, men jag får istället diskutera den med mig själv i huvudet och faktiskt kanske jag lyssnar på den igen. En timme och fyrtio minuter högkvalitativ litteratur är klart värt det!
6 aug. 2018
från A till Ö - bokstaven Y
Bara fem Från A till Ö-inlägg kvar för idag är det bokstaven Y som intar arenan.
Det finns många fega karaktärer i bokvärlden, men den här toppar listan. Vem är den största ynkryggen du har stött på i en bok?
Här går jag nog faktiskt bet. Kommer verkligen inte på någon. En och annan ynkrygg har säkert passerat i till exempel diverse deckare, men jag kan inte namnge någon. Har ni några ynkryggar på lager? Skriv dem gärna i kommentaren!
4 aug. 2018
för såna som oss
Förlagsredaktören Liv och litteraturvetaren Jens möts första gången på en grekisk ö. De hamnar på samma stenmur i en sen kväll och samtalar en stund med varandra. Mer än så är det inte. Andra gången är mötet orsakat av en infekterad litteraturdebatt där både spelar en stor roll, men i tv-studion där de skall debattera och försvara sin ståndpunkt gör båda en blek figur då de inser vem motståndaren är. Tredje gången går attraktionen inte att förneka och de kastar sig in i kärleken. Livs sambo är i USA några månader och Liv och Jens glömmer nästa helt bort henne och går helt upp i varandra. Fjärde gången är allt mycket mer komplicerat och inget är längre självklart. Vad skall hända med Liv och Jens egentligen?
För såna som oss av Tiina Nevala och Henrik Karlsson hade ett upplägg som jag verkligen gillade. Det är precis som baksidan skvallrar om fyra akter i ett kärleksdrama där varje akt har sin egna speciella förutsättningar. I varje akt ges både Liv och Jens utrymme genom att vi får deras perspektiv i vartannat kapitel. I ljudboksversionen har man dessutom valt två uppläsare vilket ytterligare förstärker det konceptet och det funkar så bra!
Det här är verkligen perfekt sommarläsning. Lagom mycket tuggmotstånd och ett upplägg som känns lite annorlunda. Jag vill verkligen varmt rekommendera För såna som oss!
2 aug. 2018
från A till Ö - bokstaven X
Snart slutspurt i Från A till Ö! Idag är det dags för bokstaven X.
Xylofonen känns lite barnslig för många. Vilken bok/ungdomsbok känner du var för barnslig för dig?
Jag har faktiskt ingen exakt titel här, men jag undviker ju generellt Harlequin-böcker. Jag vet att det finns massor av olika genrer i Harlequin och att många älskar dem. Men, när jag tänker på Harlequin så är det någon kvinna som faller handlöst för någon läkare, prins, advokat eller vad som helst med status pch en snygg muskulös bringa och så har de en passionerad affär eller relation. Det här var sånt man smygläste i typ mellanstadieåldern och som jag nu känner är alldeles för barnsligt för mig. Kärlek är inte som i Harlequin (eller på film).
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)