19 mars 2019

tre snabba efter pausen

Det blev som ni har märkt en liten bloggpaus. En del har hänt och beslut har fattats och nu ser jag ljusare på tillvaron igen. Alltid skönt!

Läsningen har väl inte direkt rusat på i någon raketfart, men några böcker har blivit lästa och här kommer några kommentarer i kortform.

Evelyn Hugos sju äkta män (inbunden)

Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid  - så mycket bättre än väntat! Inte alls någon banal liten hollywoodhistoria som jag först trodde utan verkligen en livsberättelse. Evelyn Hugo, en latinamerikansk tjej som blir en av de mest kända och glamourösa kändisarna under 1900-talets mitt, gifter sig, som titeln antyder, sju gånger och det är mer eller mindre lyckade äktenskap. Den verkliga kärleken måste dock hållas dold och i skymundan. Jag tyckte verkligen om den här boken! Persongalleriet, ramberättelsen, huvudberättelsen, miljöerna, Evelyn själv, några av männen - ja, faktiskt allt föll mig i smaken!

(Rec.ex från LB förlag)

Den som dödar (pocket)

Om förra boken var en hit, så var väl den här mer ett nja ... Den känns inte helt genomarbetad och det finns en del ologiska saker som att en person i ena stunden knappt kan gå för att i nästa stund dansa. i I Den som dödar av Samuel Karlsson tas vi med till Hultsfred där en gammal enstöring, Eskil,  misshandlas svårt i sitt hem. När poliserna börjar nysta i fallet visar det sig att Eskil har en hel del hemligheter i sitt liv och en livshistoria som inte är vad någon har tänkt sig. Jag tycker det mest blir en aning överdrivet och jag gillar inte bokens språk särskilt mycket. Huvudpersonen, kriminalkommissarien Louise Hård, blir jag inte heller tillräckligt nyfiken på för att känna att detta är en serie jag vill fortsätta läsa.

"Såna som du ska inte va här" (ljudbok)

Marika Carlssons självbiografi "Såna som du ska inte va här" ger en personlig bild av hur det kan vara att vara ett adoptivbarn från Etiopien i en vit familj. En vit väldigt frikyrkligt kristen familj. Marika brottas med sin identitet och med sin religion också för den delen och även med sin sexualitet. Förstås får vi också en inblick i delar av karriären och hur föreställningen med n-ordet i titeln blev en diskussionsfråga. En helt ok för-stunden-lyssning och jag gillar att Marika Carlsson, som jag tycker är väldigt rolig på scen, har fått fler nyanser för mig nu när jag läst boken.

2 kommentarer:

  1. Nu fick jag en helt annan bild av Evelyn Hugos sju äkta män. Omslaget har avskräckt mig, men det du beskriver låter ju intressant. Den måste jag också läsa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Omslaget känns välvalt när man läst boken, men ger snarare intrycket av romance snarare än drama i romanform. Ge den en chans och hoppas att du kommer att gilla den!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.