28 juni 2013

fasanjägarna

Fasanjägarna (ljudbok)

Ljudbokslyssning är utmärkt på semestern. Trivsamt på planet och skönt att somna till på kvällen medan man smälter alla intryck.

Jag har lyssnat ganska länge på Fasanjägarna av Jussi Adler-Olsen och måste nog säga att jag tycker att den var ganska seg och samtidigt lite för brutal med otäcka människor som inte drar sig för att plåga och döda såväl djur som människor. Det blir en del upprepningar, jag tappar berättelsen lite för att mitt engagemang inte alls är det samma som när jag lyssnade på Kvinnan i rummet, och i slutändan är det mest huvudpersonen Carl Mörck, kriminalinspektör med ansvar för cold case-enheten Avdelning Q, och hans assistent Assad som intresserar mig. Jag tänker dock inte ge upp när det gäller Avdelning Q för jag har läst att fler än jag upplever Fasanjägarna som en mellanbok och att kommande böcker blir bättre. Tar dock en paus och återkommer till de danska morden i höst istället. Kanske provar jag då att läsa den i pappersformat trots att jag är tämligen förtjust i Stefan Sauks uppläsning. Det är bara lite svårt att hänga med i deckarintrigen när det tar flera veckor att lyssna igenom en bok ... :)

Mer om handlingen kan ni läsa här.

2 kommentarer:

  1. Seg och brutal håller jag med om, nästa bok i serien är också brutal men mycket bättre fart i. Jag lyssnar på när jag åker bil och klipper gräs. Det funkar fint!

    SvaraRadera