29 maj 2016

sommarens utmaning

Tiden second hand : slutet för den röda människan (inbunden)

Förra sommaren deltog jag i bokbingon, men den hoppar jag över i år. Istället skall jag ge mig i kast med en tegelsten som legat här hemma och väntat på att bli läst sedan i december. Jag får varje år en bok av årets nobelpristagare i julklapp av lillebror. 2015 tilldelades Svetlana Aleksijevitj Nobelpriset i litteratur och i julklappspaketet låg Tiden second hand: slutet för den röda människan.

Jag är verkligen ingen älskare av tegelstenar och Tiden second hand är på 656 sidor. Jag föreställer mig att det dessutom är 656 sidor tung och rätt jobbig litteratur. Det kan var jag som har fördomar, men det här är inte min genre, så därför blir detta en utmaning som kräver en läsplan och den ser ut så här:

Startdatum: 1 juni
Läsning per dag: 20 sidor/dag
Slutdatum: 16 juli

Den som kan räkna inser att det där är fler dagar än vad det skulle ta om jag verkligen läser 20 sidor per dag, men jag skall flytta i mitten/slutet av juni och då blir det kanske inte så mycket läst just de dagarna. 17 juli åker jag på årets semesterresa och tills dess skall boken vara utläst.

Vi får se hur det går! Tycker jag inte alls om boken, så kommer jag inte att tvinga mig att läsa ut den, men det minsta jag får läsa är 150 sidor.

4 kommentarer:

  1. Ah, en tegelsten alltså! Jag hade också tänkt läsa Aleksijevitj i sommar, men jag hade tänkt ge mig på Bön för Tjernobyl och den är faktiskt inte så tjock. Men den tar säkerligen sin tid att läsa ändå.. Få se vem som hinner först. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vem som hinner först eller vem som ens läser ut ... :) Tegelsten, ryskt och nobelpris - det här är verkligen en utmaning för mig!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.