9 apr. 2017

bokbloggsjerka 7 - 10 april

Bildresultat för reading

Trevlig dag i Jönköping igår med goda vänner och idag tar jag det mest lugnt och pysslar runt lite här hemma och då passar det ju bara att besvara veckans jerka:

Bokserier kan pågå i en hel evighet. Vad tycker du om det?

När det gäller bokserier är det bara i deckargenren jag följer serier. För mig är det de enda bokserier som lockar, i andra genrer föredrar jag fristående romaner (undantag Fogelströms Stad-serie). Trilogier går bort oavsett genre. Vet inte varför, men jag har så svårt för trilogier.

Jag tycker det är rätt trevligt att få träffa huvudkaraktärerna i ett antal böcker, men till slut brukar det ändå kännas som att serien har gjort sitt. Mons Kallentofts serie om Malin Fors är ett exempel på en sådan serie. I alla serier finns mellanböcker där det känns som att karaktärernas utveckling gått i stå, men det brukar vända i boken efter. En karaktär jag gärna fortsätter att möta i några böcker till är Ruth Galloway.

10 kommentarer:

 1. Ruth Galloway serie gillar jag med.

  SvaraRadera
 2. Det här var ju intressant :) Vad i hela friden har du emot just trilogier?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte riktigt men det är som att jag inte orkar med trilogier. Vill inte ha en berättelse uppdelad på det sättet. Böcker i deckarserier avslutas vid sista sidan i respektive bok men i trilogier är det mer öppet och det liksom kräver att jag ska läsa del två och tre. Vilket jag för det mesta inte vill.

   Radera
 3. Har valt bort Kallentoft. För blodig för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har gillat Kallentofts serie fram till senaste boken, även om det är lite för mycket mordfrosseri ibland.

   Radera
 4. Fogelströms Stad-serie är ju fantastisk, och att man inte ledsnar på den beror nog på att de är lika intressanta att följa på grund av samhällsutvecklingen som på grund av karaktärernas liv. Det blir inga upprepningar, möjligen bara författarens prosa, men den tycker jag otroligt mycket om och läser gärna.

  SvaraRadera
 5. Agatha Christies karaktärer är exempel på såna jag gärna möter många gånger :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Mrs Marple och Poirot är underbara karaktärer!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.