7 jan. 2018

den mun han inte kan kyssa

Den mun han inte kan kyssa (ljudbok)

John närmar sig 30 år men har mycket begränsad erfarenhet av tjejer. Han längtar efter kärlek och hänger mest hela tiden på nätet och hans nya favoritdejtingsajt Happy Orange. Där är det flesta i åldern 25 - 35 år och det är ju precis hans målgrupp. Men, den som trots allt fångar hans intresse är den något äldre Gabriella.

Gabriella är en frånskild mamma, och livet som skild har väl inte riktigt blivit som hon tänkt sig. Istället för att hon hittat kärleken är det istället hennes ex som gjort det och kvar är hon ensam och med huvudansvaret för barnen. Till råga på allt är det något som inte riktigt är som det skall med dottern och det blir en källa till stor oro för Gabriella.

David har helt gått upp i sin träning. Han flyr till gymmet så snart han kan. Han vill bort från frun och barnen och det allmänna missnöjet som det livet fyller honom med. Allra mest vill han bort från fruns familj, men där finns förstås hennes syster och det hela är väl rätt komplicerat som man brukar säga.

Det här är huvudkaraktärerna i Ingrid Sigfridssons bok Den mun han inte kan kyssa som man kan säga är en samtida relationsroman om människor som inte riktigt lyckas bli överens med vare sig livet eller sig själva. De tre karaktärerna har egentligen inget mer gemensamt än att de bor i stockholmsområdet, men deras vägar korsar på lite olika sätt. Det är ingen komplicerad roman, men den beskriver nog liv som många kan känna igen från vårt moderna samhälle. Känslan av att vilja ha kärlek och/eller att komma bort från allt är teman som ofta återkommer i romaner och det är förstås ingen slump. Sigfridssons bok är en helt ok berättelse som funkade som tidsfördriv och verklighetsflykt, men den är nog relativt lättglömd gissar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.