27 jan. 2019

flickan framför muren

Flickan framför muren (ljudbok)

Andra boken i Kristina Appelqvist serie om Helena Wallner heter Flickan framför muren och i den får jag både besöka min gamla bostadsort Skövde och staden jag älskar - Berlin. Klart jag var tvungen att lyssna!

På Västgöta universitets ska det bli promotionshögtid för nya professorer, men den tyska forskaren som ska få professorstiteln är omstridd och universitetets anställda är delade i två läger. Hennes versioner av livet i Östtyskland och Östberlin är minst sagt kontroversiella. Inför högtiden kommer universitets rektor att hotas till livet och polisbeskydd under högtiden är givet. Trots att lokalen kryllar poliser är det ändå någon som får sätta livet till, men det är inte rektorn utan en helt annan person.

Naturligtvis dras Helena Wallner in i det hela och hon kan inte låt bli att försöka lista ut vilka hemligheter som ligger bakom mordet. Det ska visa sig att fler än hon anat i hennes närhet har kopplingar till det gamla DDR.

Appelqvist böcker är en god blandning av deckargåtor och vardagen på universitetet. Här får vi förutom mord också följa arbetet med att eventuellt slå samman flera högskolor till ett större universitet och myglet kring det. Wallners privatliv får också plats och i den här boken, förutom att en bekant från förr dyker upp,  oroar hon sig lite för sin son som inte verkar må bra och har blivit ovanligt tyst om vad som händer i hans liv. Jag gillar serien trots att det finns en långsamhet i böckerna och jag kommer lyssna vidare på tredje boken rätt snart tror jag.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar det långsamma tempot och lyssnar gärna på den här serien. Sedan är det ju extra kul om man, som jag, känner sig hemma runt Billingen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där med igenkänningen är absolut ett plus för mig också. Tycker det är extra kul när restauranger och kaféer nämns och jag vet precis hur det ser ut där. :)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.