3 feb. 2019

novellhelg

Den här helgen har det mest blivit kurslitteratur läst, men ett par noveller har jag läst också. Måste ju lätt upp läsningen emellanåt. :)

Mysteriet i Cornwall (ljudbok)  Snäckorna (häftad)
I Agatha Christies novell Mysteriet i Cornwall får Poirot påhälsning av en kvinna som är övertygad om att hennes man håller på att förgifta sig för att kunna börja om på nytt med sin unga assistent. Poirot är lite tveksam till historien, men när han väl anländer till hennes hem är det redan försent. Han och Hastings är nu mitt i en mordutredning. Perfekt att starta lördagen med en pusseldeckare i novellformat.

Karin Boyes Snäckorna hade ett oväntat lätt, nästan luftigt, och samtidigt finstämt språk som jag tyckte om. I novellen möter vi en tioårig pojke som förlorade sin mamma några år tidigare. Hans far ska nu gifta om sig, men pojken tänker minsann inte välkomna den nya kvinnan. Han minns ju fortfarande känslan av när modern var i rummet. Men, det är svårt att vara ståndaktig i sitt beslut när man bara är tio år.  En fin berättelse som känns tidlös.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.