15 apr. 2018

kärlekens fyra årstider

Kärlekens fyra årstider (pocket)

Sekwa ger oss ännu en fransk pärla i form av Kärlekens fyra årstider av Grégoire Delacourt - en författare jag verkligen uppskattar.

Det här en snabbläst bok som ger några få timmars varm verklighetsflykt. Vi får ta del av några olika personers liv och allt hålls på ett genomtänkt och lagom löst sätt samman av badorten Le Touquet dit alla tagit sig av olika anledningar och i olika faser av livet. Först är det femtonårige Louis som blivit kär i sin kompis Victoire, men hon är bara tretton år och inte redo för någon romans. Louis tvingas vänta och vänta. Sedan har vi Isabell som blivit lämnad av sin man och springer på sin första stora förälskelse på ortens sjukhus. Monique är på flykt undan ett äktenskap som helt dött och tänker att älskare kanske är en bra lösning på det hela. Till sist har vi Rose och Pierre som är i Le Touquet för att infria ett gammalt löfte. Till skillnad från Isabell och Monique har de femtio år av kärlek till varandra med sig till Le Touquet. 

Det är som korta inblickar i dessa personers liv, men ändå lyckas Delacourt fylla dem med både värme och ett visst mått av melankoli. Det sistnämnda är ett stort plus då det ger boken en lätt dyster underton som tilltalar mig mycket. Det är helt enkelt riktigt bra för-stunden-läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.