28 aug. 2012

blogger vs. blogg.seNu har jag hållit till här på Blogger i lite drygt tre veckor. Ångrar jag bytet från blogg.se? Nej, inte en sekund!

På blogg.se tvingades jag nöja mig med någon av gratismallarna och kunde inte ändra utseendet eftersom jag inte alls förstår hur man håller på och ändrar med hjälp av koder och märkliga tecken. Det funkade bra i några år, men ju mer jag läste andra bloggar desto mer ville jag också ha en blogg som kändes mer som jag, mer personlig. Det har jag fått här på Blogger och det är ju busenkelt att ändra utseendet och lägga till funktioner och listor och annat. En helt ny (blogg)värld!

Det är också mycket enklare att se kommentarer och att svara på kommentarer. Det gillar jag för det blir en mer aktiv blogg på det sättet. Fler besökare har jag också fått och det känns ju hur kul som helst!

Appen då? Jo, den är smidig, men det är kanske den funktion som skiljer sig minst från blogg.se. Det är helt enkelt inte lättare att blogga från datorn om man skriver lite längre inlägg, men för korta små inlägg funkar ju appen bra. Bloggers app är mycket bättre på att ladda upp bilder och det är ett stort plus eftersom det mest är bildupplägg jag använder appen till.

Finns det då inget jag saknar med blogg.se? Jo, att de inte var kopplad till Google eftersom jag egentligen inte tycker om att Google vet så mycket om mitt liv. Förutom det - ingenting.

4 kommentarer:

 1. Kul att du är nöjd! Jag provade blogg.se en kortare period innan jag fastnade för blogger, och jag kan bara hålla med, blogger är så mycket lättare och roligare att använda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart lättare! Känner att jag blivit en mer aktiv bloggare sedan jag bytte till Blogger och det är riktigt roligt.

   Radera
 2. Härligt att du är nöjd! Jag har haft de flesta men är mest nöjd med Wordpress :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Övervägde Wordpress, men tyckte Blogger verkade allra lättast och då blev valet enkelt. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.