26 aug. 2012

en tävling till

Fiktiviteter firar födelsedag i dubbel bemärkelse med en enkät som samtidigt är en tävling och eftersom jag nu är på tävlingshumör hänger jag på och svarar på den lilla enkäten.

Vilken var din bästa bok i sommar?
Jag har läst många bra böcker i sommar, men Stål av Silvia Avallone var allra bäst. Jag känner att jag verkligen tjatat om hur bra den är. :)

Vad ser du fram emot att läsa i höst?
Jag ser fram emot att springa på oväntade böcker på biblioteket, kanske låna mer böcker som är utanför min bekvämlighetszon, inte minst geografiskt. Om jag ska nämna en bok som jag verkligen längtat efter så är det Linn Ullmanns Det dyrbara (ja, jag vet, ännu en bok jag tjatat om ...)

Har du planerat något läsprojekt i höst?
Jag är med i Tre på tre hos Pocketlover och skall läsa böcker från Nordafrika. Det ser jag fram emot!

Finns det någon av dig ännu oläst författare som du skulle vilja stifta bekantskap med i höst?
Ja, alla i Tre på tre-utmaningen faktiskt: Nawal El Saadawi, Hisham Matar och Tahar Ben Jelloun (som jag kanske har läst något av innan, men jag är osäker).

Vilken bok skulle du vilja tipsa alla om att läsa i höstrusket (/höstsolen)?
För de där riktigt grådisiga novemberdagarna då man behöver muntras upp och man bara vill ha en mysig liten bok som får en att le så rekommenderar jag Karin Brunk Holmqvists Potensgivarna. Om en deckare lockar mer så blir mitt tips valfri bok av Håkan Östlundh.

2 kommentarer:

  1. Spännande att Ståhl är din bästa, den har stått på tur för läsning hela sommaren känns det som, dags att ta tag i den nu kanske...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en stark läsupplevelse och mycket överraskande att en debutant skriver så skickliga skildringar av stämningar och miljöer.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.