31 jan. 2014

mirakelverkstaden

Mirakelverkstaden (häftad)

Tänk att det skulle bli en fransk bok som fick igång min läslust igen! Lite lättsam och lättuggad feelgood var tydligen det som behövdes och titeln på Valérie Tong Cuongs bok är passande nog Mirakelverkstaden. Boken är inte riktigt lika gullig som framsidans pastellinslag men nästan och för en gångs skulle finner jag det inte tröttsamt utan enbart avkopplande.

Vi möter tre personer som av olika skäl kommit lite vilse i tillvaron. Ex-militären Mike lever som hemlös, lärarinnan Mariette blir pressad av både make och elever och tappar tillslut huvudet (ja, inte bokstavligt så klart) och Millie lever ett undanskymt liv och ser ett tillfälle att lämna det bakom sig i samband med en eldsvåda och en sjukhusvistelse. Alla får de hjälp av Jean som driver en inrättning kallad Mirakelverkstaden i ett gammalt urmakeri. Där får vår tre huvudpersoner möjlighet att växa själsligt och sträcka på ryggen. Få en uppgift, en roll och ett stärkt självförtroende. Med det följer nya val och nya livsvägar. Men hur är det med Jean själv och hur får han egentligen Mirakelverkstaden att gå runt?

Det lilla svarta stråket behövs för att skapa balans i berättelsen, men på det stora hela är det här bara en bok som får läsaren att må bra och i mitt fall glömma bort vintertröttheten. Ordinerar den därför till alla vintertrötta bokmalar som kämpar lite med läslusten just nu.

(Rec.ex från Sekwa)

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Absolut! Sekwa har en del riktigt fina omslag.

   Radera
 2. Är jättesugen på att läsa denna!

  SvaraRadera
 3. Vi tyckte inte helt lika den här gången, ovanligt! Jag tyckte den var lite för fluffig. Samtidigt så behöver man ju precis de där fluffiga marängerna ibland för att få upp blodsockret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var nog fråga om att det var precis rätt läge för lite sockerstinn marängberättelse. Brukar ju annars bli lite irriterad på sådana. Men, den gav mig läslust tillbaka och det är jag glad för! :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.