21 jan. 2014

mr dixon försvinner

Jag har använt Storytel i strax över ett år nu och är väl rätt nöjd, men av någon anledning tycker jag att det är svårt att hitta böcker som inte är deckare. Nästan alla tips och nyheter är deckare och detsamma gäller böckerna på topplistan. Nu har det också kommit böcker på engelska vilket jag helt undviker för jag vill kunna koppla av och det kan jag bara göra om språket är svenska. Det har också kommit en hel rad med Harlequinböcker och efter att ha läst en Harlequinbok förra veckan är det verkligen ingenting jag vill lyssna på (inlägg om den boken kommer).

Mr. Dixon försvinner (ljudbok)

Den senaste boken jag valde att lyssna på har av ovan nämnda anledningar också ett deckarelement i sig, men mest av allt är det lättsam underhållningslitteratur som är skön att somna till: Mr Dixon försvinner av Ian Sansom. Det är den smått tragiske bokbussbibliotekarien Israel Armstrong från Fallet med de försvunna böckerna som är tillbaka. Han bor fortfarande kvar i hönshuset men börjar finna sig till rätta i vad som väl i det närmsta kan beskrivas som den nordirländska exilen, i alla fall om ni frågor honom själv. Han strular till det för sig med bokbussen och en utställning om ett stort varuhus och snart är han anklagad för kidnappning och måste göra allt för att rentvå sig själv. Det blir en rätt söt och oskyldig historia.

Karaktären Israel Armstrong är smått enerverande emellanåt men jag gillar honom ändå på något bakvänt sätt och jag vill så gärna tala om för honom att den där relationen han hade med en tjej i London nog aldrig riktigt fungerade och inte fungerar den bättre på distans ...

2 kommentarer:

  1. Fallet med de försvunna böckerna har jag köpt och ska läsa snart. Det är i alla fall planen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lättsam läsning som muntrar upp i vinterkylan.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.