12 feb. 2018

pastor viveka och glada änkan

Pastor Viveka och Glada änkan (inbunden)

Alltså, jag gillar verkligen att hänga med pastor Viveka och hennes församlingsmedlemmar i Enskede! Det är alltid en så bra blandning mellan lättsam deckarintrig, värme och lite livsfilosofi. Pastor Viveka har absolut blivit en favoritserie hos mig!

I den här tredje boken Pastor Viveka och Glada änkan har några eldsjälar startat en kvartersbiograf. Namnet Glada änkan har biografen fått från en dam som under stumfilmens tid brukade spela piano på bion. På den nystartade bion har de inte tänkt visa stumfilm, men väl lite smalare kvalitetsfilmer. Viveka gillar bion som idé, men är lite orolig för vilka känslor som filmer om människans mörkare sidor kan röra upp hos besökarna. En av församlingens äldre medlemmar tycker dock att personen som fått namnge biografen är värd att få veta mer om så hon börjar söka efter information och på köpet tycks hon få en hel del livsglädje tillbaka.

I boken figurerar också en katolsk präst som kommit till Stockholm och Enskede för att investera en del av Vatikanens kapital på olika sätt. Viveka tycker det är roligt att ha fått "en kollega", men alla församlingsbor är inte riktigt lika förtjust i denne man. En annan stor fråga som församlingen har att lösa är vad de skall göra med den miljon som Doris arv gav dem. Om vad som är bäst finns det många olika åsikter.

Men, mitt i allt detta småputter så har också två personer försvunnit och det är förstås betydligt allvarligare. Viveka blir tillsagd av polisen att inte lägga sig i utredningen, men helt utanför kommer hon förstås inte att stå.

Jag tycker den här serien blir bättre och bättre och nu när man lärt känna karaktärerna är det som att återse gamla bekanta. Det uppskattar jag extra mycket i de här böckerna för det finns så många olika människor. En del är unga, andra gamla, en del har diagnoser, en del är ensamma och Viveka hon går i terapi och försöker hitta sin ilska. En bra blandning helt enkelt och jag vill träffa dem alla igen och igen och igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.