14 okt. 2018

kvartalsrapport

Bildresultat för books

Nu har tiden sprungit iväg igen och den här kvartalsrapporten som borde ha skrivits för fjorton dagar sedan kommer nu istället. Vart tar tiden vägen? Plötsligt befinner jag mig tydligen i den ålder då man säger och tänker sådana saker. Sådant där som var obegripligt och som uråldriga vuxna sa när man växte upp. :)

Den något sena rapporten berör förstås juli - september. Jag hade två veckors semester men de flesta dagar var inbokade antingen med resa till Gävle eller Hamburg så det blev inte någon utsträckt läsperiod och jag kämpar fortfarande med min monumentala lässvacka. Det blev faktiskt bara 17 böcker lästa under dessa tre månader och det är verkligen inte mycket att skryta med. Av de lästa böckerna var 6 stycken rec.ex (precis som föregående kvartal). Tack förlagen! 

Genremässigt såg det ut som nedan och egentligen är det väl bara att jag gett ljudboksföljetongen på Storytel (det som de kallar Storytel Original) en chans till  som överraskar: 

Romaner: 12 st
Deckare/spänning: 4 st
Ljudboksföljetong: 1 st

Format då? 
Ljudböcker: 11 st
Inbundna: 1 st
Ljudbok/Inbunden: 4 st
E-bok/ljudbok: 1 st

Jag har börjat kombinera att läsa pappersbok med att lyssna på den inlästa ljudboken. Oftast börjar jag läsa boken först och övergår sedan till ljudboken. Min lässvacka av historiska mått beror till stor del på att jag inte kan koncentrera mig när jag läser och därför passar ljudböckerna mig bättre och bättre. 

Länder där böckerna utspelar sig: 
Sverige: 11 st
Finland: 2 st
Storbritannien: 2 st
Frankrike: 1 st
USA: 1 st

Lite nöjd är jag över att Finland finns med även bland denna sommars läsning. Kanske borde jag göra Finland till mitt återkommande sommartema? Tycks ju gilla det som skrivs i och om vårt östra grannland! 

Och så till sist - kvartalets bästa
Bästa roman: Århundradets kärlekssaga av Märta Tikkanen och ett omnämnde som kvartalets positiva överraskning till För såna som oss av Tiina Nevala/Henrik Karlsson
Bästa deckare/spänning: Dit solen aldrig når av Marianne Cedervall

2 kommentarer:

  1. Jag har en liten fantasi att om att när man köper en bok så får man den i papper, MP3 och epub. Inte speciellt sannolikt, jag vet, men det hade varit så bra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vore väl helt perfekt! En framtidsvision jag hoppas blir sann!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.