4 nov. 2019

ps från paris

PS från Paris (inbunden)

Mia är skådespelare som blir alltmer omskriven och i den senaste filmen men temat kärlek har hon spelat mot sin make. Självklart vill alla marknadsföra filmen med kärleken både på duken och i verkligheten. Det är bara det att Mias make har varit otrogen och Mia vill bara bort från allt och honom i synnerhet. Hon styr kosan till Paris och till väninna Daisy. På Daisys restaurang rycker hon in som servitris medan hon försöker landa lite.

Paul är en amerikansk författare som inte trivs i rampljuset och även om hans debutroman blev en bestseller har han efter den kämpat lite med författarskapet. Han skulle prova att bo i Paris ett tag, men är nu, sju år senare, fortfarande kvar. Hans bästa vänner tycker att det är på tiden att han gör något åt sitt kärleksliv. Att han hävdar att han är kär i sin sydkoreanska översättare och vill leva med henne tar de ingen hänsyn till. De kan ju bara ses när hon är i Paris eftersom Paul lider av flygskräck. De registrerar honom istället på en dejtingsajt och fixar en dejt åt honom. Gissa vem han möter?

Ja, det är upptakten på PS från Paris av Marc Levy. Det är en fransk feelgoodroman som är riktigt charmig. Både Mia och Paul har sina små egenheter, och det gäller väl även väninnan Daisy och det gör att jag tycker om dem som karaktärer. Allt blir lite tilltrasslat och lagom komplicerat och på det stora hela rätt bedårande, men också lite överraskande emellanåt. Absolut en härlig feelgoodupplevelse!

(Rec.ex från Sekwa)

2 kommentarer:

  1. Den här låter faktiskt väldigt intressant. Ska se om den finns på biblioteket här hemma!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Biblioteken brukar vara rätt snabba på att köpa in annars eller fjärrlåna. Man glömmer ibland hur fantastiska våra bibliotek är!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.