1 dec. 2012

bokbloggsjerkan 30 nov - 3 decOvanligt mycket att göra på jobbet nu, så det känns extra skönt att koppla av med veckans jerka och bara tänka på böcker.

Nu står snart julen för dörren och då är frågan vad du önskar dig för bokliga saker i julklapp?

Sedan något år tillbaka har min lillebror gett mig en bok av Nobelpristagaren i julklapp och det hoppas jag att han gör även i år. Vitlöksballaderna är nog den bok av Mo Yan som jag är mest sugen på att läsa så det vore förstås trevligt om den låg under granen.

Annars önskar jag mig ingen specifik bok i julklapp och inte någon annan boklig sak heller, men det är klart att ett presentkort är ju alltid uppskattat. Det är svårt för andra att köpa böcker till mig eftersom det finns stor risk att jag redan har läst boken. Kan tänka mig att det finns en och annan av er bokbloggare som känner igen er där ... :)

15 kommentarer:

 1. Jag brukar få årets Nobelpristagare av pappa varje år. Rolig tradition!

  SvaraRadera
 2. Låter som en bra tradition, kanske borde lägga fram ett förslag om något liknande här hemma :)

  SvaraRadera
 3. Jo, det där med att köpa böcker till oss är inte lätt. Nobelpristagaren låter som en fin tradition!

  SvaraRadera
 4. Haha jag tror folk i min familj skulle hålla med om svårigheten att köpa böcker till mig när de inte vet vilka jag redan har :)

  SvaraRadera
 5. Jag tror ingen i släkten skulle våga köpa böcker till mig, utan att ha fått en önskelista :)

  SvaraRadera
 6. Vitlöksballaderna hittade jag på biblioteket.

  SvaraRadera
 7. Nej och även om en person ska ge en bok och tittar vad vi läst på bloggen kan vi ju ha fler böcker där hemma som ännu inte är lästa och därmed heller inte bloggade om. Då är nog presentkort eller en Novellix-prenumeration bra förslag.

  SvaraRadera
 8. Vilken kul grej av din bror att göra :)

  SvaraRadera
 9. Presentkort har uppenbara fördelar.

  SvaraRadera
 10. Jag har en flik på min blogg som heter "Vill läsa" och det är böcker som jag inte har läst och inte har hemma i min bokhylla. Så om min familj vill köpa böcker kan de gå in där och se vilka böcker jag vill ha. Tyvärr läser ingen i min familj min blogg så jag får skriva en önskelista om jag vill ha böcker tror jag :) Fast min killes mormor brukar ge bort en bok av årets Nobelpristagare till mig varje jul :)

  SvaraRadera
 11. Jag brukar få årets nobelpristagare i namnsdagspresent när jag har namnsdag i november, så nu läser jag Ximen Nao och hans sju liv..
  Hoppas att du har varit snäll i år så att tomten/lillebror har en fin klapp under granen. ;)

  SvaraRadera
 12. Vilken fin tradition ni har.

  Presentkort är alltid gångbart :)

  SvaraRadera
 13. Jag köpte Vitlöksballaderna till mig själv ... men jag har inte läst den än. Det har varit för mycket annat att läsa (kurslitteratur mest).

  SvaraRadera
 14. Jag läste en annan bok av Mo Yan, Det röda fältet, och var inte helt överförtjust. Det var inte det värsta jag har läst, men det gjorde mig inte lockad att läsa mer om honom. Det beror nog till stor del på att jag har väldigt svårt för våld och de skojar inte när de säger att han är våldsam.

  Jag tror inte min familj skulle våga köpa böcker till mig utanför önskelistan. Det har hänt mer än en gång att jag har släpat hem en bok jag har sagt att jag vill ha innan jul, som någon har köpt till mig XD

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.