8 maj 2014

tills kärleken skiljer oss

Tills kärleken skiljer oss (häftad)

Känner ni för en perfekt sträckläsarbok, eller söndagsbok som jag också kallar det? Ni vet en sån där bok där man snabbt förs framåt i berättelsen och inte vill sluta läsa? Då ska ni läsa Tills kärleken skiljer oss av Anna Lönnqvist!

Jag säger det på en gång: alla i den här berättelsen irriterar mig och jag gillar att bli lite smått förbannad på litterära personer. Först har vi Susanna som är 41 år och av någon anledning känner sig alldeles för gammal för att ha en sexuell relation med den 25-årige kollegan David. Åh, vad hon tramsar runt och krånglar till det! Att David dessutom visar sig vara Susannas makes okände brorson gör inte saken bättre så hon gör allt för att ingen skall få reda på detta och hamnar i konstiga situationer på jobbet. I relation till sin man är hon alldeles för mesig. Stå upp för dig själv, säg ifrån! Ni vet, när man vill skrika till huvudpersonen.

Så har vi David. Den unge mannen med det läckra utseendet som får Susannas känslor i svallning. Han är tjugofem och förstår inte riktigt det här med att saker och ting faktiskt är lite mer komplicerad när man är medelålders, har ett hus, barn och make. Han tycker Susanna är så vacker och kan inte låta bli att säga det i tid och otid. Väx upp, vill jag bara säga ibland, samtidigt vill jag också att han skall säga det så att Susanna fattar någon gång.

Och så, till slut, praktsvinet och mansgrisen Philip. Susannas tonårskärlek som hon varit gift med i många år. Han får hela tillvaron att kretsa kring honom och hans karriär. Han jobbar ständigt och tycker att han har rätt att göra det utan att fråga vad resten av familjen tycker. När Susanna efter mammaledigheten går tillbaka till sitt jobb som marknadschef och Philip skall vara pappaledig är det mest gnäll och gny. Han har ju en karriär att tänka på och det gör han också. Så mycket att det är självklart att han skall ta ett nytt toppjobb och att Susanna skall strunta i sin karriär. Att han dessutom uppenbarligen håller på med vänsterprassel retar upp mig ytterligare.

Ja, ni fattar varför det inte går att sluta läsa, va? Det är liksom omöjligt med tanke på dessa personer och de situationer de hamnar i eller skapar själva. En modern relationsroman med driv som dessutom väcker starka känslor hos läsare. Missa inte!

(Rec.ex från Ordberoende förlag)

5 kommentarer:

 1. aha, en s.k. lördagsbok, hos mig : )))
  praktsvin och mähän är lika roligt störiga i litt. örstår precis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske kan den bli en av sommarens hängmatteböcker för din del? Tror du skulle gilla den när hjärnan gått in i semestermood. :)

   Radera
 2. Det här verkar vara en blogg som boblmaf har fastnat för. Den figurerar lite här och där och nu fick du mig sugen på att läsa den :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är perfekt när man inte vill ha så krävande läsning. Tror du skulle gilla den, för vi är ju många andra som gjort det. :)

   Radera
  2. Det låter toppen med kravlös läsning. Just nu har jag väldigt svårt att koncentrera mig på läsningen då det är så stressigt i livet så en sådan här bok borde passa perfekt.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.