29 maj 2014

två deckare, två ljudböcker

Ligger lite efter med ljudboksbloggandet så jag kör en kortvariant och ger er två ljudböcker i ett inlägg.

I tystnaden begravd (mp3-bok)

Katrine, nyligen sparkad reporter på Sveriges Radio, upptäcker i samband med att modern ligger för döden att modern äger ett hus i Tornedalen. Hon reser dit och upptäcker att stora delar av moderns liv är helt okänt för henne. En gammal storskidåkare mördas, en gangster i St Petersburg figurerar, en släkts historia vecklas ut och mitt i allt är det också en historisk skildring av de som åkte till Sovjet för att bygga det socialistiska paradiset. Till en början tycker jag att Tove Alserdals I tystnaden begravd är intressant, faktiskt mer intressant än spännande, men någonstans efter mitten tappar jag engagemanget och i slutet bryr jag mig inte om berättelsen längre. Lite synd, men så blev det. 

Rör inte mitt mord! (mp3-bok)

Även nästa bok blev en deckare, men det här är snarare en komedi och jag tyckte riktigt bra om den lättsamma historien Rör inte mitt mord! av Lars Forsberg som Torsten Wahlund läst in så bra. Torsten Rexelius är en kriminalare i övre medelåldern som går under smeknamnet T-rex och som inte riktigt har koll på sina brister utan berömmer gärna sin egen förträfflighet, inte minst tyst för sig själv. Han är lite tilltufsad efter att frun har lämnat honom, och han längtar efter ett mord att engagera sig i. Turligt nog ligger det en morgon en död man utanför hans dörr  och Torsten vaknar till. Det blir starten på en rolig kriminalhistoria om en man vars skicklighet vacklar men vars entusiasm det inte är något fel på! En riktig hängmattebok för sommarens lata dagar! 

5 kommentarer:

 1. Jag ryckte också att Rör inte mitt mord var en riktigt bra bok om man vill ha en stunds kravlös och enbart underhållande läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skön med kravlös läsning/lyssning emellanåt.

   Radera
 2. hmm, allt detta är utanför min sfär : ) men jag RASAR när jag ser att Hilary Boyds 'Thursdays in the Park' fått den lökiga titeln 'Handen på hjärtat' på svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lugn och fin. Ingen anledning till att kasta sig över den blodtryckssänkande översättarmedicinen. :) Thurdays in the Park hette Torsdagarna i parken på svenska. Det här är en annan bok (som i och för sig hade titeln When You Walked Back into My Lifte på engelska ...)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.