18 juli 2014

andra andningen

Det blir mycket deckare nu eftersom jag förutom att jag läser om ond bråd död också väljer deckare när det gäller ljudböcker och senast var det andra delen i Sofie Sarenbrants serie om polisen Emma Sköld - Andra andningen. Omslaget är nästan onödigt otäckt för boken är inte alls så ruskig. Tack och lov!

Andra andningen (mp3-bok)

En hemskt oväder, kallt och regnigt, har kommit in över Stockholm lagom till Stockholm maraton den 1 juni, men flera tusen löpare trotsar vädret och springer under bragdliknande förhållanden. Ingen har tidigare dött i samband med Stockholm maraton men alldeles efter starten faller en man ihop och avlider. Han är en känd tränare och mannen bakom en grupp elitsatsande löpare som kallar sig Mission. En stund senare hittas en kvinna som utan tvekan mördats i Rålambshovsparken. Emma Sköld befinner sig alldeles i närheten eftersom hon är ute för att heja på sin syster Josefin som springer loppet. Emma påbörjar utredningen på plats och frågan är nu bara vem som dödat kvinnan och om det finns något samband mellan de två dödsfallen.

Jag tycker den här boken var snäppet bättre än första boken om Emma Sköld, Vila i frid, men fortfarande får jag inte något riktigt grepp om Emma. Det kommer dock inte att hindra mig från att läsa eller lyssna på den tredje delen i serien, Visning pågår, men först blir det nog någon annan deckarförfattare som får chansen. Alltid bra att varva med lite olika tycker jag.

6 kommentarer:

 1. Det låter ju lovande, får kanske ta tag i denna jag också. Har en uppsjö av olästa delar i olika serier... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är därför jag egentligen föredrar romaner som inte tillhör serier. Blir så lätt en uppsjö annars ... :)

   Radera
 2. Jag har läst hennes två första, men serien om Emma väntar ännu i bokhyllan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara läst de här två böckerna om Emma Sköld eftersom de första böckerna inte riktigt lockade mig. Kanske läser jag dem i alla fall nu när jag upptäckt Sarenbrant som en bra avkopplingsförfattare.

   Radera
 3. nu kommer du blir förvånad, men här är ett deckartips från mig: (ok, spänningsroman, kanske)
  Gården, av Tom Rob Smith. Tänker att den är nessersk, och det är mkt högt betyg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Klart oväntat! Skiver genast upp på tipslistan. Nesserska är ledordet!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.