13 nov. 2014

återvänder till staden


Jag har påbörjat ett ljudboksprojekt som kommer ta lite tid att bli klar med. Efter några ljudboksbesvikelser* tänkte jag att "nu får jag ta något som jag vet är bra". Valet föll på Stad-serien av Per Anders Fogelström. Jag har läst Mina drömmars stad minst en gång tidigare (och sett filmen säkert tre-fyra gånger). Älskar både boken och filmen! Jag har också läst Barn av sin stad och Minns du den stad för ett antal år sedan, och jag läser gärna om dem. De två sista delarna i serien, I en förvandlad stad och Stad i världen har jag  dock aldrig läst.

Jag har nu tänkt lyssna igenom alla delarna under de närmsta månaderna. Det är Helge Skoog som är uppläsare av alla böckerna och hittills har jag tyckt om hans uppläsning av Mina drömmars stad. Hoppas det håller i sig för det blir många timmar med Skoogs röst innan serien är färdiglyssnad!

*Garnethill av Denise Mina (ogillde hennes berättarstil och tappade helt tråden) och Britt-Marie var här av Fredrik Backman (gav Britt-Marie fyra-fem timmar men sedan orkade jag inte med den otrevliga kvinnan längre).


4 kommentarer:

 1. Jag har ett ljudbokshandikapp; klarar inte av att lyssna någon längre stund men Skoog låter som ett bra val av uppläsare. Och Stadserien är några av de bästa böckerna vi har om svensk historia! Den och utvandrarserien tycker jag att man bör ha läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man skall prata kanon så är Stadserien och Utvandrarna givna, tycker jag med. Skoog läser riktigt bra. Var skeptiskt eftersom jag fann honom helt odräglig i någon annan bok (minns ej vilken) men det här är bra.

   Radera
 2. Jag håller på med denna underbara serie just nu. har enbart sista delen kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att fler uppmärksammar denna klassiska bokserie!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.