18 nov. 2014

hallelujah momentSom ni alla vet älskar jag pappersböcker, men kämpar på med några e-böcker mellan varven och skyller på att Iphonens skärm är för liten för stora läsupplevelser. I takt med att fler och fler förlag bara vill erbjuda e-böcker som alternativ när det gäller rec.ex (vilket jag har en del tankar om men jag spar dem till ett annat inlägg) har dock antalet läste e-böcker även för min del ökat. Hittills har jag laddat ner alla böcker till Bluefire Reader och det har väl fungerat bra på alla sätt, med undantag av att den lilla appen av någon anledning inte längre vill gå med på att ladda ner bibliotekslån. Småsurt, men ingen katastrof.

Men, nu har jag sett e-bokljuset och allt tack vare att jag valde att testa en bortglömd app på min telefon: iBooks. Först läste jag Daniel Sjölins novell Alla vill bara gå hem och tyckte genast bättre om iBooks än om Bluefire Reader, men fann den svarta bakgrunden med vit text lite dyster och emellanåt kändes som att texten blev otydlig (trötta ögon troligen)

 Så, häromkvällen kom mitt riktiga "hallelujah moment" - jag hittade bakgrunden sepia och jag hittade funktionen som gör att man kan ändra typsnitt! Sepia och gamla klassika Times New Roman - a match made in heaven! Nu kan jag också läsa e-böcker utan problem! Tro dock inte annat än att pappersboken och mer specifikt pocketboken fortfarande är favoriten. :)

4 kommentarer:

 1. aha! har ännu inte nått hallelujahnivå på eboksläsandet.

  var detta födelsedagsläsningen? hur som helst, STORT GRATTIS!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. E-boken kommer aldrig att ersätta pappersboken i min värld. Det är verkligen inte alls samma känsla. På födelsedagen blev det faktiskt bara ljudbokslyssnande, men tack för grattis-hälsningen. :)

   Radera
 2. Pappersböcker är såklart att föredra, men ibland får man ta det som bjuds och då tycker jag ändå e-bok är okej. Hellre en sån än ingen alls när det gäller recex. Jag har en Letto läsplatta och den är jag nöjd med, kanske inte hi-tec, men mycket skonsammare för ögonen att läsa på då skärmen inte "lyser" på samma sätt som t ex en smartphone :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läsplatta är nog ett måste om man vill läsa många e-böcker. Jag fortsätter krama pappersböckerna några år till och vill nog inte investera i en läsplatta än. Eller kanske aldrig. Tycker det är så hopplöst tråkigt att lägga pengar på teknik. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.