23 juni 2016

det hänger en ängel ensam i skogen

Det hänger en ängel ensam i skogen (inbunden)

Efter två lättsamma feelgoodböcker kändes det skönt att kasta sig över en deckare. Lite motvikt så att säga och valet föll på Det hänger en ängel ensam i skogen av Samuel Bjørk. Boken är den första i en serie, och jag fick absolut mersmak! Jag gillade verkligen både personregistret, med kriminalkommissarie Holger Munch och mordutredaren Mia Krüger i spetsen, och berättelsens uppbyggnad i stort. Inledningsvis är det rätt många trådar och i ljudboksformat kan det vara lite lurigt att hålla reda på, men allt får sin förklaring under berättelsens gång så det som kändes löst får sitt sammanhang till slut. Uppskattas självklart av mig som läsare, eller ja, lyssnare då.

Handlingsmässigt börjar vi på en ö utanför Norges kust dit mordutredaren Mia Krüger flyttat för att avsluta sitt liv. Kommissarie Munch söker dock upp henne eftersom polisen behöver hennes hjälp i ett fall med en flicka som hittats hängande i skogen. Runt halsen på flickan hänger en lapp med texten ”Jag reser ensam” och på ryggen har hon en skolväska. Polisen anar att det kan dyka upp fler döda flickor och de har dessutom börjat ana kopplingar till ett fall med ett försvunnet spädbarn ett antal år tidigare.

Parallellt med mordutredningen har en pojke upptäckt att allt nog inte står rätt till med församlingen som håller till inne i skogen. Han har försökt kommunicera med en flicka som verkar rädd och som inte får tala, men de skickar lappar till varandra och pojken anar att flickan kan vara i fara. Hans nyfikenheten driver honom till att undersöka saken närmare och detta leder till att även han hamnar i knipa.

Det är spännande och emellanåt rätt obehagligt – precis som en bra kriminalroman skall vara! Det blir mer Samuel Bjørk för mig framöver!

4 kommentarer:

 1. Det här är en av alla de där serierna som står och väntar i hyllan på att jag ska mäkta med ytterligare en :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har ju några serier att beta av har jag förstått. :) Hoppas du kommer att gilla Björks bok när det väl är dags för den.

   Radera
 2. Tack för tips! Jag är lite trött på de serier jag följer så en ny är toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att andra delen i serien också finns på Storytel - helt perfekt för semesterns lata dagar!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.