13 aug. 2016

bokbloggsjerka 12 - 15 augusti

jerka11

Första jobbveckan kändes intensiv och inte blev det mycket ork över till läsning eller lyssning hemma på kvällarna, men lite på tåget blev det läst i alla fall. Bloggen stannade helt av som en följd av det, men jerkan vill jag ju inte missa!

Finns det en karaktär som du tycker är pinsam på ett eller annat sätt men som du ändå inte kan undgå att läsa mer om? Vem i så fall? Om du inte kommer på en karaktär så kanske du ändå har läst en bok som du upplevde vara i pinsammaste laget? Berätta, och du vet ju att det endast är fantasin som sätter gränser!

Jag har rätt dåligt minne när det kommer till karaktärer så det här var lite svårt. Egentligen tror jag att jag oftare tycker personer på tv är skämskuddepinsamma än i böcker. Personer i dokusåpor t ex - jag kan knappt titta ibland!

Men, åter till böckerna. I brist på enskild karaktär så får jag ta en annan infallsvinkel. Det var ju bara fantasin som satte gränsen. :) När jag läser Karin Brunk Holmqvist böcker vill jag verkligen ta fram skämskudden ibland. Människorna i hennes böcker är så tafatta och på något vis efter hela det samhälle de lever i att det ständigt uppstår situationer som är både pinsamma, absurda och samtidigt rätt roliga. Jag borde hata det, men jag kan inte låta bli att läsa hennes böcker. De är min guilty pleasure och kommer det en ny bok om bortkomna gummor och gubbar så kommer jag garanterat att läsa den. Jag har ju läst alla hittills ... :)

14 kommentarer:

 1. Karins böcker passar ibland när man inte orkar vara så djup.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och sådana böcker behövs ju emellanåt.

   Radera
 2. Intressant att du lyfter fram Karin B-H. Hon säljer ju böcker utav bara attan. Men har man läst en har man läst alla och jag väljer (efter att ha läst ett par) att läsa annat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes böcker är verkligen skrivna efter samma mall vilket kan vara lite trist och förutsägbart, men så läser jag också hennes böcker när just det är var jag behöver. Förutsägbar underhållnings- och trivsellitteratur är underbart när hjärnan är för trött för annat.

   Radera
 3. Har inte läst något av Karin Brunk Holmqvist ännu och det låter lite som att de böckerna egentligen inte är något som jag skulle gilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är nog inte böcker som uppskattas av alla.

   Radera
 4. Kom att tänka på den brittiska tv-serien The Office nu. David Brent (spelad av Ricky Gervais) var ju verkligen pinsam. Har dock alltid undvikit dokusåpor. Känner inte till böckerna du nämner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg bara något enstaka snuttar av The Office, men kan tänka mig att det var grymt pinsamt emellanåt.

   Radera
 5. Jag har en bok av Karin Brunk Holmqvist oläst i hyllan och jag kan nog tänka mig att tycka om att läsa om bortkomna gubbar och gummor. Om det görs på rätt sätt så kan det bli bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns både värme och humor i böckerna så jag tycker det funkar. Men, de är ju rätt lika alla hennes böcker och det är förstås ett minus.

   Radera
 6. Jag har just haft min första arbetsdag efter semestern idag, så jag förstår precis hur trött du är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade ju hoppats att jag så här den andra jobb-måndagen skulle vara lite piggare, men icke ...

   Radera
 7. Hennes böcker är charmiga, men jag förstår absolut vad du menar.

  Det som slog mig med den senaste jag läste, Kranvridarna, var hur GAMLA hennes människor är, fast de inte är så gamla rent åldersmässigt! Syskonparet i Kranvridarna är i mina föräldrars ålder, och det känns som milsvid skillnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller helt med dig. Min mor är i samma ålder som många av karaktärerna i hennes böcker och hon känns betydligt yngre. Brunk Holmqvist karaktärer är som något från en helt annan tid.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.