5 aug. 2016

bokbloggsjerkan 5 - 8 augustiDet var några veckor sedan jag var med, men nu hakar jag på jerkan igen:

Vad brukar du generellt göra på din semester? Kryper du upp i hängmattan/lägger dig på stranden med en god bok och låter vardagen försvinna, eller är du mer stressad än någonsin under den här tiden? Har du något ”semesterläsningstips” att dela med dig av? Hur skulle en perfekt semester se ut enligt dig?

För mig är det viktigt att semestern innehåller en stor dos av bara-vara-tid. Sådan där tid som bara förflyter medan man gör just ingenting och egentligen inte kan säga vad man har gjort. Man skrotar runt. Timmarna, dagarna går, jag har vilar. Vissa somrar (för jag har varit bortskämd med lärares sommarlov innan jag bytte yrkesbana) har det blivit mycket läst, denna sommar (med fyra veckors semester som snart är till ända) har det blivit mer tv-serie-tittande på Netflix. Det gör inte så mycket att det inte blivit så värst bevänt med läsningen, jag vägrar all tvång och stress på semestern.

Jag vill gärna åka bort en sväng på semestern också. Det har blivit charter till Tunisien och Turkiet och storstadsbesök i t ex Wien och Berlin. I år blev det Düsseldorf och det var bra det med. Jag har inte så höga pretentioner, vill på samma sätt som när jag är hemma känna lugn även på resa. Är jag i en storstad åker jag hellre kollektivtrafik än går (spårvagnsstäder är bäst!), köper hellre mat i den lokal motsvarigheten till ICA än äter på fancy restaurang och sitter hellre på café och tittar på folk än betar av  stadens alla sevärdheter i rasande tempo. Man hinner det man hinner och gör det man har ork och lust till är min filosofi. På chartersemester hittar ni mig vid poolen, i skuggan, och aldrig vid havet. Stranden är inget för mig. Strandpromenad vid kvällning är däremot trivsamt.

Varje sommar brukar det också bli en tur till mamma, som bor långt ifrån mig, men i år tog vi en minisemester tillsammans i Örebro istället. En heldag i staden med besök i Wadköping, shopping, en öl på en uteservering, god mat på kvällen och till slut spökvandring på Örebro slott innan vi somnade gott på hotellrummet och drömde om hotellfrukosten. Minisemestrar är underskattade!

Ja, som ni förstår är jag en livsnjutande ta-det-lugnt-person på semestern, och jag försöker nog vara det resten av året också. även om jobbet ibland höjer stressnivån något.

26 kommentarer:

 1. Att som du skriver "skrota runt" är klart underskattat!

  SvaraRadera
 2. Låter som en väldigt bra inställning :)

  SvaraRadera
 3. Det är viktigt att bara få vara och hämta nya krafter och känna lugnet :)

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också det där med att bara lunka runt och ta dagen lite som den kommer :)

  SvaraRadera
 5. Härligt att ta dagen som den kommer.

  SvaraRadera
 6. Ta dagen som det kommer är ju det fina med att vara ledig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Den verkligen skillnaden mot jobbvardagen.

   Radera
 7. Jag är också en som vill ta det lugnt på semestern. På en solsemester hittas jag på stranden eller i havet. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många trivs ju väldigt bra på stranden. :)

   Radera
 8. Ta dagen som den kommer är bland det bästa som finns. Jag gilllar att flanera, sitta på mysiga caféer och kolla in folk och handla på "Ica" etcetera när jag reser. Sevärdheter hinner en om en känner för det. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tycks ha samma inställning till semesterresor. :)

   Radera
 9. Att bara göra det man har ork och lust med är perfekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, måsten och stress får man nog av andra tider på året.

   Radera
 10. Att bara skrota runt är klart underskattat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda sättet för mig att verkligen vila upp mig.

   Radera
 11. klokt sätt att semestra! och visst ska en ta det lugnt även om en reser. sitta på café och läsa och titta på folk är fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titta på folk är väldigt underhållande faktiskt. :)

   Radera
 12. Jag gillar också det där med att bara lunka runt och ta dagen lite som den kommer :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.