28 aug. 2016

fem gånger estassy

Dagens fynd   Familjebrunch
I lust och nödPärlugglan 
  En höst att minnas

Idag har det varit en regnig och ganska mörk dag och jag tycker det har varit riktigt skönt! Jag älskar hösten och efter en vecka av hög luftfuktighet och temperaturer över 25 grader har det varit helt underbart med höstkänslan som regnet förde med sig.

Sådan här dagar brukar också ge läslusten en knuff i rätt riktning, men av någon anledning lockade ingen av böckerna jag påbörjat så jag har istället lyssnat på de fem novellerna av Annika Estassy som finns på Storytel. Fyra av dem är riktigt korta, bara drygt en kvart långa i ljudboksformatet, medan den femte, En höst att minnas är på strax över en timme. 

I Dagens fynd ger sig en dam på 60+ ut i nätdejtingsdjungeln, i Familjebrunch har en kvinna efter lång tid och många försök lyckats bli gravid, i Pärlugglan blir en hundpromenad öppningen till något nytt och i I lust och nöd träffar vi två tvillingsystrar med en graviditetsplan, En höst att minnas är betydligt längre än de fyra andra och här träffar vi en kvinna som kastar ut sin man när han en gång för mycket förolämpar deras dotter. På jobbet får hon en ny chef som behandlar henne illa, men hon kämpar på med såväl privatliv som arbetsliv och snart upptäcker hon att något inte står rätt till med nya chefen och inte heller med den utsparkade maken. 

Novellerna handlar alla om kvinnor och relationer med fokus på sökandet efter kärlek. I två av novellerna kombineras detta med längtan efter barn. Det är trivsam lyssning för stunden, men det är inga noveller med djup eller berättarteknik som kräver att du läser-mellan-raderna. Det är nog snarare små korta berättelser än noveller om man skall vara petig. Jag vet att jag snart har glömt dem alla, men det gör inte så mycket eftersom lite lättsam söndagslyssning var precis vad jag vill ha och precis vad jag fick.

2 kommentarer:

 1. Annika Estassy är en duktig författarinna. Jag läser gärna hennes böcker.
  Önskar dig en fin vecka !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst en bok av henne tidigare och tyckte den var helt ok. Skönt med ren avkopplingsläsning emellanåt.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.