30 okt. 2016

världsomsegling, eller vad jag nu skall kalla det ...

Bildresultat för jordglob

Jag är, helt utan krav och specifika mål, med i En världsomsegling på 366 dagar som anordnas av Johannas deckarhörna och tänkte att det kunde vara dags för en liten uppdatering om hur det går. Så där överdrivet värst mycket seglande är det väl inte om jag skall vara ärlig, för svenska böcker dominerar som alltid min läsning men några andra länder har i alla fall besökts.

Norden (utom Sverige)
Finland, Norge, Danmark och Island är alla besökta. Check och klart så att säga! Men, nu är det ju inte som att jag behöver undvika våra nordiska grannar för det. :)

Europa (utom Storbritannien)
Nederländerna, Spanien, Frankrike, Tyskland, Italien, Irland och Ryssland har fått litterära besök, men som synes finns en hel del länder både i öst och väst kvar att besöka. Om det är sannolikt att listan kommer att fyllas på med oväntade destinationer innan nyår? Nja ...

Sydamerika
Falklandsöarna. Där är det slut.

Asien
Japan. Så var det slut där med.

Afrika
Nigeria. Ja, det är inte fler än så.

Blandad kompott
Här har jag samlar böcker som utspelar sig i flera olika länder och här finns t ex fler afrikanska länder tack vara Christian Unge och Sara Razai.

Nordamerika (utom USA) och Oceanien förblir helt utan besök, men här finns gott hopp att i alla fall få med Nordamerika för i läshögen finns en bok som utspelar sig i Mexico. Tips på böcker som utspelar sig någonstans i Oceanien mottages tacksamt!

Hur går det för er andra? Seglar ni planlöst som jag eller har ni nått era mål?

10 kommentarer:

 1. Jag hade inga mål så man skulle ju kunna säga att de är uppnådda :) Det har faktiskt seglats en hel del, men fullständigt planlöst. Och inte har jag uppdaterat på ett tag heller nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju rätt trivsamt med det planlösa seglandet, men några fler hamnar hade jag väl hoppats besöka utan att vara tvungen att aktivt planera det. :)

   Radera
 2. Det har blivit mindre seglat än jag tänkt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är det så för de flesta av oss.

   Radera
 3. Den måste jag kolla igenom, glömt den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man är med i flera utmaningar/bloggaktiviteter är det lätt att glömma någon av dem. Kanske har du besökt fler länder än väntat när du kollar upp det! :)

   Radera
 4. Jag reser runt rätt bra men har verkligen tappat farten i höst. Om du vill ha ngt lättsamt från Oceanien så kan Fyren mellan haven eller Stora små lögner kan passa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyren mellan haven har jag läst (älskade den!), men Stora små lögner är oläst så den får jag kolla upp. Tack för tips!

   Radera
 5. Jag borde hoppa på någon sådan här utmaning och pusha mig själv att läsa fler böcker som inte är skrivna av svenska författare.. I år har jag i alla fall läst något från de flesta kontinenter och det är jag rätt nöjd med.. :) Det är ju inte allt som kommer i svensk översättning liksom, så utbudet av böcker från exotiska platser blir ju rätt magert när man bara läser på svenska..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mesta som översätts är dessutom från den anglosaxiska världen så det är verkligen inte helt lätt att hitta böcker från andra delar av världen. Särskilt inte om man som jag gärna vill ha lite mer lättsmält litteratur.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.