26 feb. 2017

bokbloggsjerkan 24 - 27 feb

Bildresultat för shopping books

Veckans uppgift i jerkan lyder så här:

Jag kan inte gå in på en bokhandel utan att köpa böcker som jag känner ett absolut tvång att äga just där och då. Jag utgår ifrån att alla känner igen sig (eller har jag fel?), var tror du att detta tvång/denna impuls bottnar i?

Med risk för att bli utesluten ur #boblmaf - jag känner faktiskt inte igen mig. Jag går rätt ofta in i bokhandlar utan att köpa något. Jag låter mig bara inspireras och kollar in utbudet, men köper inget. Visserligen gillar jag att äga de pappersböcker jag läser, men jag är ingen bokköpare av rang (stuntar t ex helt i den nu pågående bokrean) . Ofta har jag fullt tillräckligt med olästa böcker hemma och jag blir allt bättre på att bara köpa sådant jag verkligen vill ha och behöver och det gäller även böcker. Så, jag har inget bra svar på veckans jerka, men det skall bli kul att läsa vad ni som känner igen er svarar. :)

8 kommentarer:

 1. Jag köper också bara det jag verkligen vill ha ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anar att det finns fler böcker på din vill ha-lista än på min. :)

   Radera
 2. Jag lånar helst det jag läser. Men ibland är det trevligt att unna sig något speciellt som en viss bok man längtat efter länge :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde låna mer. Ett ständigt dåligt samvete.

   Radera
 3. Just i bokhandlar brukar jag också bara spana omkring lite :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att man inte är ensam om att bara kolla omkring! :)

   Radera
 4. Jag klarar också bokhandel, går oftast bara och förfasar mig över priserna och gottar mig sedan när jag köper samma bok senare på loppis för en bråkdel av vad den kostade i bokhandeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Priserna tänker jag sällan på, men det kan ju bero på att pocket, som är det som intresserar mig mest, ofta har "fyra för tre"-erbjudanden. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.