25 dec. 2017

julenkät 2017

Bildresultat för julgran tecknad

Hittade denna julenkät hos Bokföring enligt Monica och kunde förstås inte låta bli att besvara den!

Finns det någon speciell bok du önskar dig? Eller är du en sådan person som har en lång lista på böcker? Vilken står i så fall överst på listan? Och i vilket format önskar du få boken?
Jag har samma önskelista varje år - en bok av årets nobelpristagare i litteratur - och jag vet också att jag får en sådan bok av min lillebror. Exakt vilken bok förblir dock okänt för mig fram till paketöppningen. :)

Finns det något annat bok/läsrelaterat som du önskar dig?
Om jag inte får Gröna kulor blir jag faktiskt lite besviken ...

Nu är det här innan jul och man vet ju aldrig vem som läser bloggen – men finns det någon bok du kommer att ge bort i år? Eller finns det någon du skulle vilja tipsa om?
Jag svarar ju nu på juldagen så jag kan avslöja att jag gav bort två böcker till mamma - Howards End av E M Forster och Fiskarmännen av Chigozie Obioma. Två böcker jag inte tror att hon skulle köpa själv, men som hon förhoppningsvis kommer att tycka om.

Har du planerat din julläsning, eller får det bli som det kommer?
Kör bara på lustläsning och hoppas att just lusten skall infinna sig. December har hittills varit en urusel läsmånad.

Det sägs att julen inte bara innebär läsande (vem sprider sådana rykten?) – vilken jultradition är viktigast för dig? Eller är det skönast att inte följa några traditioner alls?
Vi firar jul på det sätt som funkar just det året i vår familj. Ingen fast samlingsplats och inte alls alla samlade varje år heller. Jag tycker det hela är rätt befriande. Om jag skall välja någon tradition så handlar det om mat. Det måste finnas mammas lutfisksås (helt annorlunda än den svenska) på julbordet. Utan den är det inte jul. (Själv lutfisken är det dock ingen som är intresserad av längre.)

Knäck, kola, ischoklad, mintkyssar, skumtomtar… – är det något julgodis som du inte kan motstå?
Skumtomtar! Knäck är också gott!

Har ni gran eller skippar ni det? Plast eller äkta vara?
Jag har haft gran ibland och ibland inte. Beror lite på om den får plats eller inte i lägenheten. Jag tycker om julgran, men i år är det julgransfritt hemma hos mig. Jag föredrar riktig gran. Hos min syster, där jag skall fira jul i år, kommer det garanterat att finnas en fin julgran att titta på.

Finns det något som du gärna gör under julen som du ser extra mycket fram mot?
Ledigheten. Att få sova. Ta dagen som den kommer. Inga måsten. Rensa hjärnan. Läsa, läsa, läsa. Ja, det är ju rätt trevligt att träffa familjen också. :)

8 kommentarer:

 1. vi har inte heller några fasta traditioner, flera har ju två familjer att besöka, det blir lite varannat år.

  SvaraRadera
 2. Vi är nog väldigt traditionsbundna, både i min och sambons familj. Alla träffas hos sambons "bonuspappa", eller ja, alla utom den familj som har små barn. De kommer bara vartannat år. Det är lite trist när de inte är där, men jag tycker det är bra att de har bestämt att inte flänga runt till bådas familjer på julafton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla barn har blivit stora där vi firar, så de är tonåringar och unga vuxna numera. Tomtefritt således. :)

   Radera
 3. Hoppas du har haft en skön jul! Skönt att inte ha så mycket fasta traditioner kring plats & personer. Julen bör man ta lite som den kommer. :) Vad kul att du gav bort Fiskarmännen. Jag har den oläst hemma. Den verkar intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är rätt skönt att julen får bli lite som den blir. Jag lyssnade på Fiskarmännen som radioföljetong och blev mycket förtjust. Kan absolut rekommendera den!

   Radera
 4. Hoppas du/ni har en skön ledighet. Svaret på sista frågan skriver jag under på totalt. + lite bio och Espresso House-häng, om det går. Gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har det så bra så, men önskar förstås att ledigheten kunde vara lite längre (börjar jobb 2 jan). Espresso House blev istället bibblan och Condeco för mig. :) Gott nytt år!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.