27 mars 2018

från a till ö - bokstaven a


Då var det dags att ta tag i utmaningen Från A till Ö och eftersom jag tänker gå i alfabetisk ordning börjar jag med bokstaven A. 

A – Allvarlig. En bok du tog på allvar.
En bok som tog upp allvarliga ämnen. Du läste den för underhållning, men tog den på allvar.

Här får det bli en gammal favorit som blir svaret - De dansande flickorna i Lahore av Louise Brown. Jag kanske inte läste den som ren underhållning direkt, men som underhållande vidgande av perspektiv och lite som fortbildning. 

Boken är en dokumentärroman och handlar om livet för de prostituerade kvinnorna i Lahores bordellkvarter. Här föds generation efter generation av kvinnor in i prostitution och kvinnorna ses som mycket lågt stående i samhällets ögon, ett samhälle som de för övrigt mycket sällan har något att göra med. De lever sina liv i bordellerna och en kvinnas bästa väg ut ur prostitutionen är att låta döttrarna börja prostituera sig istället. 

Som ni förstår är detta en bok som det är omöjligt att inte ta på allvar, men samtidigt är den oupphörligt intressant och tankeväckande så den är mitt i allt obehagligt svår att lägga ifrån sig. 

De dansande flickorna i Lahore

3 kommentarer:

 1. Det låter verkligen som en tankeväckande och berörande bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den! Funderar på att läsa om den faktiskt.

   Radera
 2. HUR JAG HAR GJUT MIN TILLBAKA.
  Jag vill dela mitt vittnesbörd med alla, jag heter Victoria Desmond från USA, efter 4 års äktenskap med min man lämnade han mig för en annan kvinna som ledde mig till frustration. Jag gjorde allt jag kunde för att få honom tillbaka men ingen använde tills en gammal vän av mig berättade för en show av Dr.jaja på internet som hjälpte henne i ett liknande problem. Först tvivlade jag på det, men jag bestämde mig för att försöka göra det. Jag kontaktade doktorn (jajaspellcastertemple@gmail.com.com) han hjälpte mig att stava en stavning på min
  make och inom 48 timmar kom min man tillbaka till mig igen. Jag kan inte sluta tacka JAJA. Kontakta den här fantastiska stavningskontrollen för några av dina problem, han kan erbjuda en varaktig lösning på alla dina problem:
  (1) bryta upp och älska stavar
  (2) Ta tillbaka din ex eller förlorad kärlek
  (3) Avsluta skilsmässa eller skilsmässa stavning
  (4) Äktenskapsroller
  (5) Graviditet och stavning av barnbarn
  (6) Business Spell
  (7) Ta bort sjukdomen från din kroppsföring
  (8) Du vill att kvinnor / män ska springa för dig
  (9) Lotteri vinnande nummer
  10) Du vill vara rik och berömd
  11) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  Kontakta den här stora mannen via: jajaspellcastertemple@gmail.com

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.