17 nov. 2012

bokbloggsjerka 16 - 19 novemberGlömde ju alldeles bort att svara på jerkan igår, men nu kommer mitt svar:

Nämn en titel som du "går igång på" på ett antingen positivt eller negativt sätt.

En av de vackraste boktitlarna jag vet är Gunnar Ardelius Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. Dock har jag inte läst boken eftersom jag är rädd för att bli besviken. Det är ju inte en roman utan små brottstycken av text och tänk om det inte ger mig den storartade känsla som titeln gör?

En annan mycket lockande titel är Sov du så diskar jag. För mig är det en otroligt vacker kärleksförklaring. Nu levde Stig Claessons bok inte alls upp till mina förväntning, det var faktiskt en helt annan berättelse än vad jag förväntade mig, och jag lämnade tillbaka den utan att ha läst ut den, men jag älskar fortfarande titeln.

På samma tema som ovan kan jag inte låta bli att nämna Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam. Det finns ett sorgset drag i titeln som tilltalar mig och att boken i sig är mycket läsvärd är förstås en extra bonus.

Nu blev det visst tre titlar istället för en, men ni förstår - när det kommer till titlar bor det en romantiker i mig! :)

14 kommentarer:

 1. Sov du så diskar jag, var väldigt fint:)

  SvaraRadera
 2. Det där med att bestämma en titel verkar vara ett riktigt svårt jobb. Alla människor tolkar ju allt olika också, så en titel som är perfekt för någon betyder ingenting för någon annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, riktigt svårt måste det vara. Det ska ju både vara lockande och säga något om innehållet.

   Radera
 3. Ja, det är verkligen fina titlar. :) Tillsammans är man mindre ensam är mycket bra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra på alla sätt, men jag har inte vågat se filmen. Enligt vad jag hört är den en besvikelse.

   Radera
 4. Oj, det var fina titlar allihopa! De sätter stämningen direkt, även om man (som du säger) lätt kan bli besviken när det visar sig att man tänkt sig något helt annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titlar är som sagt svårt och ibland vilseledande.

   Radera
 5. Gillar alla tre väldigt mycket och är nog rätt svag för titlar som syftar till kärlek. Bidrog själv med Ursäkta att man vill bli lite älskad./Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lockande med lite kärlek i titeln. :)

   Radera
 6. Tänk hur olika man associerar! När jag läste titeln "Sov du så diskar jag" skrattade jag för mig själv. Jag kommer att tänka på en konflikt, där den ena parten tycker sig dra hela lasset, medan den andra bara glider med. Jag gillar din association bättre och hoppas att min cynism inte förstörde den ;)

  "Tillsammans är man mindre ensam" är för övrigt en härlig titel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha - så olika man kan tolka det! Jag såg det nog mer som att den ena är trött och den andra av ren vänlighet och omsorg tar disken så att den trötta kan vila. Jag kan dock förstå din tolkning nu när jag läser den. För mig är dock titeln fortfarande en kärleksfull titel. :)

   Radera
 7. "Jag behöver dig ..." är en av mina favoriter också. Men boken ÄR bra. Jag tror inte du blir besviken.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.