18 maj 2013

magikerna

Hörrni, det här med fantasy, det är verkligen inte min grej. Jag har vetat det ända sedan tonåren då jag försökte älska Sagan om Belgarion eftersom min bästa kompis gjorde det, men det var inget äkta gillande från min sida. När Harry Potter-eran drog igång var jag lite för gammal för att läsa med den lust som barn gör och HP lockade aldrig till läsning, även om jag såg filmerna. Sagan om Ringen - nej tack (men jag har sett filmerna även där).

Magikerna (inbunden)

Tänkte att jag ändå skulle ge Magikerna av Lev Grossman en chans och det har jag verkligen gjort, men  ... Jag vill inte läsa ut den. Kan inte riktigt engagera mig i berättelsen trots att jag egentligen är rätt förtjust i skolmiljön på Brakebills och i huvudpersonen Quentin. Tror att om jag bara vore lite mer öppen för fantasy så skulle jag gilla boken för den är ju inte dålig det är bara ... fel genre.

Så med detta sagt tänker jag nu med gott samvete lämna fantasygenren därhän. Tänker att det ju ändå finns så många böcker i andra genrer att det knappast kommer att göra mig boklös i framtiden. :)

(Rec.ex från Excess)

7 kommentarer:

 1. Jag gillade delen där han var på College, men det andra not so much..

  SvaraRadera
 2. Inte heller min genre. Jag har iofs gillat HP och några fler serier för barn men jag väljer sällan fantasy. Det finns för mycket annat att läsa :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantasy för barn kan jag tänka mig funkar bra och kanske att även jag skulle gillat det som barn. Som vuxen är jag för förtjust i böcker som känns "verkliga" och "på riktigt" för att riktigt kunna älska fantasy.

   Radera
 3. Mitt ex står oläst i bokhyllan. Inte min favoritgenre och andra böcker som lockar mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så var det för mig också och det är väl så det brukar bli med böcker som inte riktigt tillhör favoritgenrerna.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.