6 maj 2013

slalomläsningSå var det dags igen. Slalomläsning. Egentligen gillar jag det inte alls och ändå gör jag det titt som tätt. Denna gång är det utlöst av bokcirkelns nästa bok: Innan floden tar oss av Helena Thorfinn. Jag tycker den är jättebra, men jag läser och läser och ändå har jag inte kommit mer än drygt 150 sidor in i denna 440-sidorsbok. Så mycket text på varje sida och även om det är lättläst tar det av nån anledning mycket lång tid att komma framåt. En gåta.

Så, för att lätta upp läsningen emellanåt och känna att jag faktiskt kommer någonstans i någon bok läser jag också Magikerna av Lev Grossman och Vi är inte sådana som i slutet får varandra av Katarina Sandberg. Resultat? Jag kommer just ingenstans i dessa böcker heller. Så klart.

Till råga på allt har jag också upptäckt SVT Öppet Arkiv. Rena guldgruvan! Maratontittar för tillfället på den fina serien som utspelar sig under Andra världskriget: Tre kärlekar. Kanske den bästa serie som SVT någonsin sänt! Såg ni den inte när det begav sig 1991 så se den nu. Den håller!

Är det någon mer än jag som lider av ovanan att slalomläsa?

2 kommentarer:

  1. Jag gör det väldigt mycket just nu. Jag har en hel hög med recensions.ex som ska läsas och jag slalomläser tre av dem och kommer som du äger ingenstans i någon av dem.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.