28 aug. 2013

med risk för uteslutning ...


Bokmässan - en månad kvar. Det börjar pratas allt mer om årets bokliga begivenhet i sociala medier och på bloggar. Känns nästan som att jag blir utesluten ur bokbloggosfären nu när jag "outar" detta: Jag kommer inte att åka på Bokmässan. Inte besöka en endaste monter eller lyssna på ett endaste seminarium. Inte vara på mässgolvet en endaste timme.  

Förra året var jag där i två dagar tillsammans med mina kollegor. Det är det längsta jag varit på mässan och jag kände att det var alldeles lagom. En dag för montrar och shopping och en dag till seminarier. Fyra dagar är nog inget för mig, eftersom jag var helt slut efter två dagar ...  Innan 2005 hade jag inte besök mässan en endaste gång och sedan dessa har jag nog besökt mässan kanske fem gånger. Jag är alltså inte den mest trogna mässbesökaren och för det mesta har jag varit där några timmar på fredagen eller lördagen. Det har varit rätt lagom det också men svårt att hinna med seminarier. I år blir det alltså inget alls och konstigt nog känns det inte så jobbigt. Mässan är rolig och jag älskar framför allt att strosa omkring på mässgolvet bland alla montrar, men i år känner jag inget större sug och jag är helt tillfreds med mitt beslut att, nu när vi inte åker med jobbet, inte heller åka på egen hand. Konstigt kanske, men så är det.

Kul blir det ändå att följa alla uppdateringar från andra bloggare och twittrare som kommer att vara där! Kanske kommer det nästan att kännas som att jag är där ändå?

 

18 kommentarer:

 1. Ta det med ro, du är inte ensam. Jag fick en överdos förra året och kommer inte att åka dit i år, eller nästa år. Det blev bara för mycket som bloggambassadör, det tog nästan död på min läskärlek och det är det inte värt. Jag fick ett fyradagars seminariekort som tack för hjälpen av mässan, men det har jag sålt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderade på att söka som bloggambassadör, men tänkte att det kanske skulle bli just en överdos. Läsning och böcker ska ju trots allt var min avkoppling och därmed ett nöje. Blir det för mycket press försvinner ju det.

   Radera
 2. Svar
  1. Det är kul, men i ärlighetens namn inte ett måste varje år. :)

   Radera
 3. Jag kommer inte heller dit, så du är inte ensam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får följa twitterflödet istället! :)

   Radera
 4. Brukar gå vartannat år och då blir det hela söndagen. Känns som att det blir lite roligare med längre tid emellan. Då blir det att jag hinner längta :-)

  SvaraRadera
 5. Jag ska dit men var där för första gången någonsin så sent som ifjol. I år blir det i egenskap av författare och utställare och jag ser verkligen fram emot det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att vara där som författare och inte bara som besökare! Hoppas du får prata med många nyfikna besökare!

   Radera
 6. Jag har varit på bokmässan flera år i rad och det har blivit rätt intensivt. I år tänker jag ta det lugnare, fokusera på vissa förlag. Och så skall jag kolla in tecknat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En plan för mässan är nog inte helt fel om man är där varje år och flera dagar.

   Radera
 7. Jag ska inte heller dit i år - och det är ok.
  Var där varje år nästan hela 00-talet. Haft otroligt kul (med dig, t.ex!) men egentligen är det inte rätt litterärt forum för en som hatar inbundet och hypade böcker : )

  hur söker man till bloggamb?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul! Minns när vi åkte med vårt gemensamma jobb. En rolig utflykt!

   Förra året köpte jag en hel del, men det vara nog mest för att jag för en gångs skulle hade råd. Det är inte särskilt många supererbjudande på pocket på mässan faktiskt. Synd!

   Bloggambassadör - via hemsidan ansöker du.

   Radera
 8. Lovar att blogga som vanligt, ska bara tre dagar iår pga plugg. Det blir oavsett en mysig helförsäkring mig. Förstår absolut att mässan inte passar alla alla år. Hoppas vi ses en annan gång :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helg! Inte helförsäkring - det var en av de konstigaste ändringar jag sett.

   Radera
  2. Kanske mässan är en mental helförsäkring om att det alltid finns fler böcker att läsa? :) Hoppas också att vi ses!

   Radera
 9. Jag ska inte heller dit i år. Det funkar inte med jobbet och vill inte åka dit stressad. Vi få hänga med vi sociala medier.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.