6 okt. 2013

årets nobelpris tilldelas ...


Jag tror att årets Nobelpris i litteratur kommer att tilldelas den sydkoreanske författaren Ko Un.

Jag har inte själv läst en endaste rad av Ko Un, känner mig inte ens särskilt sugen, men han har ju varit med i förhandssnacket ett tag så jag tror att det är hans tur. Med ett författarskap som sträcker sig över de flesta genrer är han visserligen bred, men det skall väl inte ligga honom i fatet, tänker jag. Han är i och för sig först och främst poet och det skulle möjligen vara ett problem med tanke på att Tranströmer fick priset nyligen, men tänker akademien så? Går de efter jämn fördelningsprincip? Tror inte det. Om de gör det borde i så fall en kvinnlig dramatiker få priset i år och då kan jag inte ens gissa för dramatiker känner jag inte alls till.

Vem tror ni får årets Nobelpris i litteratur? 

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det blir ändå alltid någon man aldrig har hört talas om. :)

   Radera
 2. Jag tror på Javier Marías! Men det ska bli spännande att se vem det blir i slutändan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid spännande! Javier Marías har jag inte läst.

   Radera
 3. Jag hoppas på en kvinna från den Afrikanska kontinenten. Har inget namn, då jag läst väldigt lite från just den kontinenten. Men det är på tiden att det blir en kvinna samt någon från Afrika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig, men akademien tycks inte dela mångas uppfattning om att både kvinnor och Afrika både uppmärksammas mer ... Tyvärr.

   Radera
 4. Jag vågar mig inte på att gissa, men jag är extremt förväntansfull inför torsdagens avslöjande! Får se om det blir Ko Un då.. Jag hoppas dock att det blir en kvinna i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite spännande med Nobelpriset även om man aldrig har läst författaren som får priset. Blir det inte Ko Un så tror jag på Amos Oz, men hoppas på en kvinna.

   Radera
 5. Du hade feeeeel =)
  Kram Cissi

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.