9 feb. 2015

nathalie - en delikat historia

Nathalie : en delikat historia (ljudbok)

Många ljudböcker är långa, ofta över tio timmar. Därför är det skönt att varva med någon lite kortare ibland. Nathalie - en delikat historia av David Foenkinos är just en sådan med sina knappa sex timmar och dessutom är det en söt historia som var trivsam att lyssna på. Mestadels lyssnade jag på tåg till och från Skåne och på tåg är det skönt med något som inte är alltför djupt och koncentrationskrävande, tycker jag. Tågresor är avkoppling, i alla fall för mig.

Nathalie har hittat sin stora kärlek i Francois, de gifter sig och lever lyckliga tills Francois oväntat dör efter bara något års äktenskap. Nathalie sörjer sin stora kärlek och tror sig aldrig vara redo att finna kärlek igen. In i berättelsen träder då svensken Markus, och här måste jag erkänna att det är rätt kul att få en bild av hur en fransman, i detta fall författaren Foenkinos, ser på svenskar. Det blir några småleende.

Ni kan räkna ut vad som händer. Nathalie är en litterär bagatell och ett trivsamt tidsfördriv. Den förändrar inte världen, den är snart glömd, men det var trevligt för stunden. Jag har inte sett filmen, men tänker att den kan säkert beskrivas med samma ord och jag skulle säkert inte ha något emot att se den en söndagseftermiddag. De små bagatellerna är trevliga i alla sin enkelhet och en söt historia som sprider lite värme är fint att lyssna till eller läsa så där med jämna mellanrum.

8 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar! Jag läser också gärna mer av Ninni Holmqvist! Men kanske inte om det kommer en fortsättning på den här...

  PS. jag har sett Nathalie och den var så bra, både rolig och mysig och vacker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låt oss hoppas att Holmqvist inte börjar skriva bokserier. Jag föredrar romaner som inte är en del av er serie. Deckare är det enda jag läser flera i samma serie.

   Nathalie - kan tänka mig att det är en mysig film!

   Radera
 2. Jag såg filmen i stället för att läsa boken och den är verkligen en perfekt söndagsfilm :)

  SvaraRadera
 3. Åh! den lät ju galet mysig. Får bli och låna hem den från bibblan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en sån där liten mysbok man behöver ibland.

   Radera
 4. Jag gillade boken, typisk fransk vardagsrealism :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! I lagoma doser är det riktigt trevligt. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.