7 feb. 2015

vårlängtan - enkätenVårlängtan är en enkät som vandrar runt bland bokbloggare just nu och när Lottens bokblogg taggar alla som känner för att besvara enkäten hänger jag förstås på. Inte minst för att dagens solsken får det att kännas lite som vår.

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?
Det är kanske inget vårtecken i sig, men jag gillar själva växlingen av årstider. Hur en årstid sakta går över i en annan och hur man liksom alltid inväntar nästa årstid när den börjar göra sig påmind. Vackraste tiden på våren tycker jag vitsippornas tid är. Det är en så vacker blomma i all sin enkelhet.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok du som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?
Det är ett antal år sedan bokrean engagerade mig. Nu blir det mest att jag går en vända under någon av dagarna, men det är inte alltid jag köper något. Vi får se hur det blir i år, kanske kommer det att finnas ovanligt mycket lockande.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Har du någon/några som du längtar extra mycket efter?
Jag ser fram emot att läsa De osynliga av Roy Jacobsen (har den som e-bok) och så är jag nyfiken på en hel rad andra, t ex Store bror av Lionel Shriver och Rosa Candida av Audur Ava Olafsdottir.

4. Finns det någon författare som du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/uppföljare i vår eller senare under året?
Törs man hoppas att Linn Ullmann snart kommer med ny bok? Hoppas! Annars är det alltid kul när Anne Tyler kommer med nytt och det gör hon i vår/sommar - Den blå tråden heter boken och jag kommer definitivt att läsa den. Tyler är en favorit!

5. Många tycker att det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?
Klädshopping är ju bara så tråkigt och jag tror faktiskt inte bara det beror på min stora storlek. Jag blir som ett gnälligt barn i provhytter av ren tristess (därför handlar jag för det mesta ensam). Beställa hem är ett bekvämt alternativ, men jag är verkligen inte särskilt intresserad av mode och kläder. Nya skor är nog ett måste ... Usch, ja!

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översätts till svenska?
Har lite dålig koll på vilka böcker jag är nyfiken på ur vårens utgivning som är skrivna av debutanter, men Den första lögnen av Sara Larsson som jag läste ut för bara några dagar sedan är en debut i spänningsgenren och jag gillade den.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du väntat på ska komma i pocket?
Pocket är ju något av ett favoritformat för mig, men när olika böcker kommer i pocketformat har jag aldrig koll på. Det är nog för att jag typ aldrig planerar pocketinköp. Blir mest att jag går runt i bokhandeln eller surfar runt på någon nätbokhandel och köper det som lockar just då. Lite som litterärt smågodisshoppande! :)

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker bäst om med vintern!
Jag tycker om lugnt som (höst och) vinter för med sig. Ibland tycker jag människor blir så stirriga av våren och sommaren och det finns så många idéer om hur man måste bete sig då (Är du inne när solen skiner?!?!). Vintern är lite som en frizon. Passar mig fint! Dessutom är snö vackert och jag har verkligen saknat snön detta år, även om vi nu har ett tunt lager vitt på backen. Äntligen!

2 kommentarer:

 1. Vad kul att du antog utmaningen :-)
  Den första lögnen är jag riktigt nyfiken på så nu ska jag nog snegla på din recension, Lite...
  Vackra bilder bägge två, var och en på sitt sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snegla på! :) Både vår och vinter har sina vackra sidor.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.