16 maj 2015

willkommen nach münchen!

Bildresultat för willkommen
München - vilken välkomnande stad! Jag trivdes verkligen alldeles utmärkt under mina lite drygt tre dagar i staden och det här med semester på egen hand var inte alls dumt. Det blir definitivt fler sådana resor och definitivt mer Tyskland. Men ... det här med flyg är verkligen inte min grej. Visst, det gick ju bra och jag överlevde och paniken var hanterbar - en seger i sig - men jag föredrar definitivt tåg som transportmedel.

 Bildresultat för marienplatz
                                                                                                    Från Citysam
Jag kom till München på måndag eftermiddag. Letade utan problem reda på hotellet som visade sig vara renoverat och därmed en positiv överraskning (låt oss hoppas att hemsidan också kommer att renoveras och uppdateras med nya foton ...). Efter lite uppfräschning begav jag mig till stadens hjärta - Marienplatz. Där snodde jag åt mig en karta, men gjorde inte mycket mer än gick en kort promenad i närheten av Marienplatz, tittade på rådhuset och andra fina byggnader och tog sedan dagens första och enda cappuccino. Snacka om koffeinbrist den dagen!

 Bildresultat för tramnetz münchen 2015 
                                                         Från MVG

Efter en god frukost begav jag mig ut på spårvagnstur till mitt första museibesök. Spårvagn är verkligen bästa sättet att se städer. Älskar att åka omkring med spårvagn för då får man se helt andra delar av staden. Inte bara turiststråken. Blir fötterna trötta - ta en spårvagnstur! Det är mitt bästa semestertips!

          Myanmar                                        Myanmar                                        Myanmar
           Orienten                                    Oceanien                                     Afrika

Museum Fünf Kontinente har en tillfällig utställning om Myanmar/Burma just nu och den hade jag siktat in mig på. Ett bra val för det var en intressant utställning där både religion och vardagsliv i olika delar av Myanmar/Burma presenterades. Jag gillade den verkligen! Av museets permanenta utställningar tyckte jag de om Oceanien och Afrika var bäst.


Tisdagen var en varm dag så jag tog spårvagnen till Englischer Garten. Vilket underbart ställe! Jag blev alldeles glad i hela kroppen och själen! Parken är gigantisk, större än Central Park i New York, och jag såg bara en liten del av den, men det som gjorde mig så glad var att detta verkligen är en älskad plats. Parken kryllade av münchenbor som badade, spelade fotboll, drack öl, läst tidningen, hängde i största allmänhet. Jag skulle bo i den parken på sommaren om jag bodde i München (vilket är en väldigt lockande tanke)! Nu unnade jag mig ett par lugna timmar i solen med bok, müslikakor och vatten. Dagen avslutades sedan på samma lugna sätt med en Weissbier vid Marienplatz. Semestern kunde inte ha inletts på ett bättre sätt!

4 kommentarer:

 1. Vad trevligt du verkar ha haft det! Jag håller med om tåg! Brukade resa till Schweiz med nattåg, men nu har de dragit in anslutningar så att det blir krångligt, jättesynd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt trevlig semester har det varit! Vad synd att tåg till Schweiz inte funkar längre. Jag har åkt nattåg till Berlin. Det har sin charm! :)

   Radera
 2. Jag vill åka till München, jag gillar Tyskland. Men jag skulle definitivt ta tåget, jag är ruskigt höjdrädd och skulle aldrig gå ombord på ett plan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser min första flygresa på egen hand som en seger. Tar sån tid att åka tåg långa sträckor genom Europa. Men, med fler semesterdagar skulle jag också välja att stanna på marken. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.