9 feb. 2016

21


För några år sedan, kanske så där fem - sex år sedan, läste jag bara hyllvärmare och enstaka biblioteksböcker. Köpstopp rådde. Hyllvärmarna hade helt enkelt blivit för många och de stressade mig. Det var ett hemskt läsår. Böckerna lockade sällan och ganska många av dem var inte heller särskilt bra. 

Efter denna upplevelse har jag som mål att inte ha fler än tio olästa böcker hemma. Nu ser det ut som ovan. Tjugoen pappersböcker och ett par i mobilen. För många. Jag lyssnar för mycket på ljudböcker, läser för lite på vardagar, glor för mycket på play-kanaler och netflix. I ärlighetens namn läser jag ju emellanåt lite kurslitteratur också. Med betoning på lite (och inte så mycket som jag borde där heller) ...

Ni som nu har etthundra, tvåhundra olästa böcker fnissar nog lite åt mina tjugoen olästa böcker, men allt är ju relativt här i (bok)världen! :)

14 kommentarer:

 1. Du är ett föredöme! Har 10-20 olästa inom räckhåll - och övriga 100 (200?) i garderoben, räknas de? :)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Fyll garderoben till bredden - med din lästakt tömmer du den snabbt! :)

   Radera
 2. Oj, inte ens innan jag började bokblogga hade jag målet att bara ha tiotalet olästa. När antalet gick ner mot 30 så började jag bli orolig :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar att ha många olästa. När jag då ska bestämma mig för att läsa något så har jag allt möjligt att välja på. För ett tag sedan hade jag typ 10 olästa. Fick panik och beställde en massa (sen hittade jag en låda i källaren, full med böcker...).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har förstått att jag är lite ensam om att vilja ha ett fåtal olästa böcker hemma, men sån är jag. :)

   Radera
 4. Jag har flera hundra olästa, men dessbättre stressas jag inte av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle bara känna press och lätt ångest med så många olästa. Föredrar definitivt att ha flera hundra läsa böcker. :)

   Radera
 5. Jag har 30 olästa och det är för många. Snart åker några ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja, heja! Jag förstår dig fullständigt! Ett par tre stycken av mina 21 kommer nog också att skänkas bort olästa.

   Radera
 6. Har många olästa men har bestämt mig för att inte stressas av dem. Är jag sugen på att läsa nya böcker gör jag det. Rätt som det är får jag lust att plocka upp en äldre, och då gör jag det :)

  SvaraRadera
 7. De där hyllvärmarna alltså.. Jag försöker alltid att minska på dem, men de blir ändå bara fler och fler.. :o Med e-böckerna inräknat har jag nog närmare 100 olästa böcker nu. :/ Vet inte när jag ska ha tid att läsa. :o

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.