27 feb. 2016

bokbloggsjerka 26 - 29 febHar inte varit med på Annikas jerka på ett par veckor, men nu kände jag för att haka på igen och då visar sig frågan vara helt utanför min litterära kunskapszon, men jag svarar trots allt.

Vad anser du om fanfic överlag och har du några bra lästips inom den genren?

Först blev det bara blankt i hjärnan. Fanfic? Vad är ens fanfic? Ok, jag fattar att det är en förkortning av fan fiction, men det gjorde mig inte mycket klokare. Fick vända mig till källan för all kunskap - Wikipedia. Läste. Tänkte "aha, nu fattar jag!" och fick dagens lärdom på köpet.

Vad anser jag då om fanfic? Tja, personligen är jag inte ett dugg lockad av det. Inte det minsta nyfiken faktiskt. Men, vill man skriva och läsa fanfic så är väl det helt ok. Finns ju för all del en hel massa andra litterära genrer som jag också undviker (romance, sci-fi, true crime etc) så det här är bara ännu en litterär uttrycksform som inte passar mig, men som säkert skrives och läses av en massa människor som älskar det. Så, jag anser väl just ingenting om fanfic, men lyckades i alla fall babbla ihop ett svar på veckans jerka. :)

16 kommentarer:

 1. Det roliga med den här uppgiften var att först sätta sig in i vad det var, sen försöka hitta exempel på det. Jag hade inte en susning först :)

  SvaraRadera
 2. Jag älskar att läsa fanfiction. Men det är som du säger. Alla har sin smak och sina intressen :) Så bra att det finns nånting för alla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tack och lov för att litteratur finns i så många olika genrer! :)

   Radera
 3. Jag läser fanfic, men det ska vara bra gjort. Har två exempel i mitt inlägg som uppfyller mina krav på god fanfic.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får kolla in dina exempel och se om jag blir sugen på att läsa fanfic. :)

   Radera
 4. jag har tolkat fanfiction på mitt sätt. vet egentligen inte riktigt vad det är

  SvaraRadera
 5. För min del kommer fanfiction fortsätta att vara något jag inte begriper mig på :)

  SvaraRadera
 6. Jag tänker att det är en väldigt bred genren och att det är svårt att tycka något generellt om den.. Jag skulle kanske inte läsa Fifty shades-böckerna, helst, men då har jag ju heller inte läst Twilight... Däremot tycker jag att t.ex. Bengt Ohlssons Gregorius verkligen tillför något till berättelsen om Hjalmar Söderbergs Doktor Glas. Just nu läser jag Wicked, som utspelar sig i Landet Oz. Jag läste alla Oz-böcker när jag var liten, så det är kul att vara tillbaka.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag läst om fanfic tolkade jag det som att det var något amatörer skrev. Om "riktiga" författares verk som på olika sätt är inspirerade av tidigare verk av någon annan också räknas dit så vidgas ju genren enormt och litteraturhistorien kryllar av fanfic. Definitionen av fanfic är något oklar för mig.

   Radera
 7. Jag är heller inte så insatt i fanfic-genren, men det är alltid intressant att få tips från de som vet mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter att ha läst all svar är jag mer förvirrad än vad jag var innan. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.