28 feb. 2016

jag lät dig gå

Jag lät dig gå (inbunden)

Ni vet när en bok är ny och det ändå känns som att man är sist på bollen? Precis så är det med Jag lät dig gå av Clare Mackintosh. Jag har läst om boken på en rad olika bloggar och många verkar gilla den och jag är inget undantag. Det här är en bra bok!

Handlingen kan ni läsa mer om på förlagets hemsida, men i korthet så blir en femårig pojke ihjälkörd och föraren smiter från platsen. Polisinspektör Ray Stevens försöker utreda fallet, men det finns inga ledtrådar och när månaderna går utan att utredarna gör några framsteg vill Stevens chef lägga ner fallet. I boken möter vi också Jenna som måste fly från sitt gamla liv i Bristol och bosätter sig i en liten by i Wales för att få en chans att börja om, men som så ofta i böckernas värld har det förflutna en tendens att göra sig påmint och i detta fall är det med förödande konsekvenser.

Jag tycker det här är en skickligt berättade historia som blir överraskande spännande. Stundtals tycker jag den är riktigt otäck och jag tycker det är nästan obehagligt att lyssna vidare, men det gör jag förstås. Det finns ett parti i mitten då jag tycker berättelsen står och stampar lite, men i efterhand ser jag det mer som lugnet före stormen och är rätt tacksam för den lugnare delen.

Jag lät dig gå är Clare Mackintosh debut och det är en riktig fullträff, inte minst försäljningsmässigt. Det är den väl värd. Miljöerna, personerna, kompositionen, spänningen - hon får ihop det hela riktigt bra och jag saknar egentligen ingenting. Det här blir en författare att följa!

10 kommentarer:

 1. Ja den är riktigt bra. Ser fram emot att läsa författaren igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul att upptäcka en ny bra författare.

   Radera
 2. Svar
  1. Det är verkligen toppen med bibliotek! Hopps kön är kort sä du snart får läsa den.

   Radera
 3. Har du också läst den nu? Det är ju jag som är sist på bollen alltså ;) Den står här och jag hade verkligen hoppats hinna med den i februari, men det har gått trögt med läsningen. I mars tänkte jag bara läsa dammiga böcker, men i april... i april då... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en bra bok att se fram emot i april! Lite skönt att inte vara sist måste erkännas. :)

   Radera
 4. Jag har inte läst den så sist är du inte ;) Jag är dock väldigt nyfiken på den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också kommer att gilla den när du läser den!

   Radera
 5. Den hade verkligen det där lilla extra :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.