12 apr. 2016

en världsomsegling - uppdatering


Jag är som bekant med i En världsomsegling på 366 dagar som anordnas av Johannas deckarhörna. Min tanke har inte varit att den här bloggaktiviteten skall få styra min läsning utan den är mer som en kul grej bara. När jag nu, så här drygt ett kvartal in på året, ser över listan på besökta länder är det ju ändå lite nedslående. Sverige, Storbritannien och USA går bort i den här utmaningen eftersom de länderna ändå brukar bli välbesökta av oss bokbloggare. Kvar är då resten av världen och det är ju en hel massa länder det. Hur ser det ut för mig hittills? 

Jag har lyckats få med två nordiska länder - Finland och Danmark. Övriga Europa representeras av Nederländerna, Spanien, Frankrike och Italien. Sydamerika finns med på ett hörn med Falklandsöarna. Sedan är det tomt. Inte en enda bok som utspelar sig i Asien, Afrika, Oceanien eller Nordamerika. 

Min läsning av världslitteratur är verkligen skrämmande liten. Efter att ha sett listan borde jag nu börja kasta mig över böcker som utspelar sig någonstans i Asien eller Afrika. Leta upp författare från Oceanien. Till och med börja undersöka den isländska författarscenen. Men ... Jag är en lustläsare och just nu orkar jag inte riktigt läsutmana mig själv. Jag fortsätter läsa svenskt och västeuropeiskt ett tag till. Vem vet - kanske hösten blir världslitteraturens höst!

Hur går det för er andra med världsomseglandet? Har ni lyckats ta er till alla världsdelar än?  

8 kommentarer:

 1. Jag har inte heller läst om så många böcker utanför Europa, bara några från Nordamerika och Asien. Men än finns det tid, och om din intention var att delta som en kul grej så fortsätt med det - plötsligt kanske du hamnar i en massa spännande länder helt automatiskt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vem vet! Sommaren brukar ju bjuda på lite mer blandad läsning för mig så då kan det nog bli nåt besök till länder som ännu inte finns på listan. :)

   Radera
 2. Jag har läst åtta böcker än så länge så jag har inte läst fler än dig :). Däremot har jag bara Nordamerika kvar innan jag åtminstone läst minst en bok från varje kontinent. Men precis som dig så är jag lustläsare så jag läser bara böcker jag känner för. Men jag är glad om jag kommer upp i runt tjugo böcker innan nyår och än så länge har ju bara drygt ett kvartal gått. Och semestern brukar innebära att jag orkar läsa lite tyngre böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra jobbat att ha betat av de flesta kontinenter på så pass få lästa böcker. Du har nog en bättre plan än vad jag har. :)!

   Radera
 3. Jag fick precis med Falklandsöarna, men annars har det mest varit Sverige och olika platser i Storbritannien. Ryssland, Ungern och Turkiet lyckades jag besöka alldeles i början av året också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungern och Turkiet känns väldigt exotiskt tycker jag! :)

   Radera
 4. Jag läser mycket på lust men har alltid en tanke på att hitta nya länder. Hittills har jag fått till runt 20. Det är ungefär som vanligt för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt kul att upptäcka nya länder via litterauren så kanske ger jag mig själv en sådan utmaning framåt hösten. 20 länder på ett år borde jag ju iaf kunna skrapa ihop. :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.