3 apr. 2016

kvartalsrapport

Bildresultat för books tumblr

De tre första månaderna av 2016 är till ända och det är dags för årets första kvartalsrapport över läsningen. I år har jag blivit lite mer organiserad och har skaffat mig en system för att lätt ha koll på saker som vilket land böckerna utspelar sig i, vilket format böckerna har och, bara för att så många andra har koll på detta, har jag även registrerat om författarna är kvinnliga eller manliga. Det är något som jag egentligen bryr mig mycket lite eller inte alls om så vi får se om kön kommer att vara med framöver. Den här gång är det i alla fall det.

Antal böcker totalt: 22 st (varav 7 st är rec.ex)
Förra året vara samma siffra 26 st, men i år läser jag också två högskolekurser på distans så det kan nog förklara att siffran är något lägre.

Länder där böckerna utspelar sig:
Sverige (7 st)
England (4 st)
Frankrike (3 st)
USA (2 st)
Nederländerna (1 st)
Finland (1 st)
Spanien (1 st)
Falklandsöarna (1 st)
Italien (1 st)
Okänt (1 st)

Ja, här är allt som vanligt som ni ser. Sverige kommer alltid att toppa min lista, men jag har ju i alla fall lyckats få med Nederländerna, Italien och Spanien och de länderna är inte så vanligt förekommande i min läsning.

Format
Ljudbok 12 st
Inbunden 7 st
Pocket 2 st
E-bok 1 st

Det råder ingen tvivel om vilket som är mitt favoritformat nuförtiden. Vet inte hur det blev så, men jag verkligen älskar ljudböcker! Annars är pocket mitt favoritformat vilket man kanske inte kan tro av statistiken att döma. Förklaringen ligger i att rec.ex oftast är inbundna (eller e-böcker) och därför blir de inbundna så många. 

Kvinnliga författare 13 st
Manliga författare 9 st

Ja. så här såg könsfördelningen ut bland författarna. Vet inte riktigt vad jag skall säga om det. Jag läser det jag vill och har lust med, oavsett författarens kön. 

Enstaka noveller 3 st
Sverige 2 st 
Italien 1 st

Några enstaka noveller hann jag också med som ni ser. Det är trivsamt att varva romanläsningen med en novell då och då. Även här är jag mycket förtjust i ljudboksversionerna. En novell brukar ta ungefär en halvtimme att lyssna på och det är ju alldeles lagom emellanåt.

Till sist måste jag förstås tala om vad som har varit bäst också och det var rätt svårt för jag har läst mycket bra de här månaderna, men de här är nog ändå allra bäst:

Bästa roman: Där vägarna möts av Tommi Kinnunen och Avd. för grubblerier av Jenny Offill
Bästa spänning/deckare: Allt att förlora av Sabine Durrant och Jag lät dig gå av Clare Mackintosh

Där vägarna möts (inbunden) Avd. för grubblerier (inbunden) Allt att förlora (inbunden) Jag lät dig gå (inbunden)

8 kommentarer:

 1. Kul att du blev så förtjust i Avd. för grubblerier. Jag har precis börjat lyssna på den. Gillar hittills! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en klart annorlunda bok, men riktigt bra!

   Radera
 2. Allt att förlora verkar jag ha missat, den får jag kolla upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var verkligen en positiv och spännande överraskning! Hade inte heller hört talas om den innan jag valde den som ljudbok i appen.

   Radera
 3. Jag borde också börja göra sånna här sammanfattningar. Ett så bra sätt att hålla koll på vad man gillar att läsa, vad man dras till och även uppmuntra sig själv att läsa mer varierat. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där med mer varierat går det väl sådär med ... Men kul att föra statistik över sitt läsande är det i alla fall! :)

   Radera
 4. Hej! Om du skickar din adress till linda@kulturkollo.se så kommer hans bok på posten. Läste just ut och gillade!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.