21 nov. 2016

mitt hjärta går på

 (mp3-bok)

Chavve är en gotlänning på strax över 20 år som flyttat till Stockholm, men efter tre år i storstaden är han fortfarande ensam. På dagarna jobbar han på ett café och hans stora dröm är att gå en fin konditorutbildning i London och sedan öppna eget konditori i den brittiska huvudstaden. I väntan på det bakar han på kvällarna tårtor och muffins hemma i sin kalla lägenhet och äter dem framför romantiska filmer som Titanic och Notting Hill. Pontus, som är i samma ålder, bor i pojkrummet på Östermalm och efter att en relation tog slut ett par år tidigare har han mått dåligt. Skådiskarriären han drömde om har det inte blivit något av heller. Han har två vänner och en karaktärsfull familj, men han är trots detta rätt ensam.

Chavve och Pontus skall komma att träffas via en dejting-app som Pontus egentligen inte frivilligt skapat en profil på. De börjar skicka meddelanden till varandra och något fint börjar växa fram mellan dem, en förälskelse hänger i luften. Men, precis då faller Pontus värld samman och allt mellan dem stannar av. Chavve vill dock inte ge upp så lätt.

Jag gillar den här boken. Den känns ny på något sätt, för jag kan faktiskt inte påminna mig att jag läst en bok där två killar på några och tjugo skildras så här. De är sköra på olika sätt båda två och deras relation är trevande och försiktig. Jag finner den trovärdig just därför. Holst lyckas också skriva en bok om två killar som faller för varandra utan att göra just detta att det är två killar till en grej. På något sätt tycker jag ofta att det blir just det som är grejen. Men i Mitt hjärta går på finns ingen omgivning som protesterar, höjer på ögonbrynen eller skriker skällsord. Det är bara två personer som påbörjar något och vi får ta del av relationens första stapplande steg. Jag skulle säga att det är väldigt fint att läsa om Chavve och Pontus och jag tycker mycket om dem båda två. Vill att det skall gå bra för dem, som enskilda, som par, vill att de verkligen skall bli ett par. Christoffer Holsts Mitt hjärta går på var för mig en positiv överraskning på många sätt och kommer det fler böcker av Holst kommer de att hamna på den aldrig sinande (och numera endast mentala) att-läsa-listan.

8 kommentarer:

 1. Ja oj, den här boken var jättebra.

  SvaraRadera
 2. Jag är så sugen på att läsa denna, men den puffas alltid undan av andra. Den verkar så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I ljudboksformat är den bara strax över fem timmar så det är nog en tunn och snabbläst bok i pappersformat. Framför allt är det en bra bok. :)

   Radera
 3. Tror minsann att du fick en Holst i din goodie-bag på minglet hos oss :-) Han har skrivit en bok som kom i höst. Mindfulness för loosers - inte riktigt lika bra som debuten men, helt OK

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det fick jag ju! Mindfulness blir snart läst! Tack för att du påminde mig om detta. :)

   Radera
 4. Hm jag trodde att denna handlade om sjukdom ack så fel. Blir att läsa den vart efter!
  Tackar för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns psykisk ohälsa i den, men ingen cancer eller liknande. En fin berättelse om begynnande kärlek är det.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.