4 aug. 2018

för såna som oss

För såna som oss

Förlagsredaktören Liv och litteraturvetaren Jens möts första gången på en grekisk ö. De hamnar på samma stenmur i en sen kväll och samtalar en stund med varandra. Mer än så är det inte. Andra gången är mötet orsakat av en infekterad litteraturdebatt där både spelar en stor roll, men i tv-studion där de skall debattera och försvara sin ståndpunkt gör båda en blek figur då de inser vem motståndaren är. Tredje gången går attraktionen inte att förneka och de kastar sig in i kärleken. Livs sambo är i USA några månader och Liv och Jens glömmer nästa helt bort henne och går helt upp i varandra. Fjärde gången är allt mycket mer komplicerat och inget är längre självklart. Vad skall hända med Liv och Jens egentligen?

För såna som oss av Tiina Nevala och Henrik Karlsson hade ett upplägg som jag verkligen gillade. Det är precis som baksidan skvallrar om fyra akter i ett kärleksdrama där varje akt har sin egna speciella förutsättningar. I varje akt ges både Liv och Jens utrymme genom att vi får deras perspektiv i vartannat kapitel. I ljudboksversionen har man dessutom valt två uppläsare vilket ytterligare förstärker det konceptet och det funkar så bra!

Det här är verkligen perfekt sommarläsning. Lagom mycket tuggmotstånd och ett upplägg som känns lite annorlunda. Jag vill verkligen varmt rekommendera För såna som oss

4 kommentarer:

  1. Nu har jag lyssnat, för en tågresa var den här perfekt och jag gillade verkligen den roliga debatten om kvalitets/underhållningslitteratur. Tack för tipset!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.