9 nov. 2012

bokbloggsjerka 9 - 12 novemberSå här lyder veckans fråga i jerkan:

Har du en guilty pleasure eller en favorit som eventuellt kan förvåna oss läsare?

Nej, inte egentligen. Visserligen känner jag mig som en liten tant när jag läser Karin Brunk Holmquists böcker, men det är inte så att jag skäms för att jag läser dem och jag skulle inte låta bli att ställa dem i bokhyllan. Det är mysig avkopplingsläsning och jag behöver sådant mellan varven. Stereotyper kan var välkommet ibland!

Böcker jag läste när jag var i tidiga tonåren kan ju framstå som lite pinsamma idag, som Grottbjörnens folk av Auel, men det är ju kul att ha läst de böckerna som "alla" läste och fnissa lite åt dem idag. :)

19 kommentarer:

 1. Jag läste bara del 1 2 och halva 3an men de står i bokhyllan och jag ska läsa dem. Jag tyckte det var mer pinsamt att min morfar läste dem :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog bara läst del 1 och lite av del 2. Förstår absolut att du tyckte det var pinsamt att din morfar läste den, det skulle jag också ha tyckt på den tiden. :)

   Radera
 2. Jo, Grottbjörnens folk var ju otroligt populära, men en hel del tyckte nog det inte var bra litteratur. Vad nu det är...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med bra litteratur är lite klurigt. Jag kan personligen såga vissa böcker, men om andra gillar dem så är det väl bara bra och helt upp till var och en vad den vill läsa eller inte läsa.

   Radera
 3. Auels böcker har även jag läst. Skäms inte ett dugg för det.

  SvaraRadera
 4. Heh, jag tänkte faktiskt på just Grottbjörnens folk också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att den bokserien dök upp i mångas hjärnor. :)

   Radera
 5. Jag läste aldrig Grottbjörnens folk då och nu skulle jag inte få för mig att göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle nog, av rent nostalgiska skäl, kunna läsa om den. Lite på kul liksom. :)

   Radera
 6. Auels böcker har jag läst allihop utom den sista, men den står i hyllan och ska bli läst så småningom. Skulle aldrig falla mig in att skämmas över att jag läst dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Auels böcker har ju trots allt lästs och älskats av miljontals så varför skämmas liksom.

   Radera
 7. Jag har också läst Grottbjörnens folk och minst en till(minns inte riktigt). Men det var så länge sen att jag kan skylla på ungdomligt oförstånd. Värre med sånt jag/man läser NU. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer alltid att finnas skämsböcker från olika årtionden, men det är bara kul att ha läst dem! Är övertygad om att Fifty Shades kommer att förvandlas till skämsböcker, men de tänker jag inte läsa.

   Radera
 8. Jag har faktiskt missat att läsa Grottbjörnens folk, det har alltid varit andra böcker som kommit före.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu känns de kanske inte så aktuella att läsa längre.

   Radera
 9. Sv: ja,jag tror att det är okänt för många... jag ska skriva ett inlägg om ett par dagar som förklarar hela grejen med fanfiction.

  Grottbjörnens folk läste jag också! I sjunde klass på engelskan... kommer ihåg att läraren hade klistrat ihop alla delar med sex i (det var en amerikansk skola), så vi gick till biblioteket och lånade boken och läste de delarna i smyg. ^^

  SvaraRadera
 10. Hehe - ihopklistrade sidor var en ny taktik! Vi fick se filmen när vi gick i femman eller sexan och det blev ett väldans liv för vi var ju långt i från de 15 år som var åldersgräns för filmen. Minns att den stackars läraren grät och grät, men vi barn sprang glatt omkring på skolgården och gjorde vissa kända samlagstecken ... :)

  SvaraRadera
 11. Om Grottbjörnens folk kom ut idag skulle de säkert bli dundersuccé på nytt. Nu är ju romance extremt inne.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.