28 sep. 2013

bokbloggsjerkan 27 - 30 sept

jerka11

Bokmässehelg men jag befinner mig inte på mässgolvet utan sitter i soffan med en latte och en liten hund som sällskap. Mysigt att vara hundvakt! Läsningen går det rätt trögt med just nu, men så blir det ju ibland. Jerkan finns som tur alltid så det blir nåt litet inlägg i alla fall!

Om du skulle göra en snabb inventeringen av din läsning, vilket land skulle då väga tyngst?

Enkelt att svara på: Jag läser mest svenskt. Jag försöker bredda mig och läsa lite mer världslitteratur men svenskt dominerar fortfarande. Hade ett tag aningens dåligt samvete för detta, men kom på att det var onödigt. Jag läser det jag vill läsa och det råkar var mycket svenskt. Inte så konstigt egentligen. Svenska är det enda originalspråk jag läser på och svensk bokutgivning är det jag har bäst koll på. Lite bättre på världslitteratur har jag dock blivit, mycket tack vara den inspirerande bloggen och dagarna går ... Tack, Anna!

12 kommentarer:

 1. Svenskt kommer nog att stanna i toppen hos mig nu, men jag vill väldigt gärna göra avstickare till andra delar av världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige kommer nog alltid att toppa min lista också.

   Radera
 2. Jag tror att svenskt kommer på tredje plats, men bara om jag klumpar ihop all skandinavisk litteratur, annars kanske Norge skulle passera Sverige... britter och amerikaner ligger nog högst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Norskt läser jag inte så mycket, men någon bok om året blir det nog.

   Radera
 3. Skönt att det dåliga samvetet släppt, man läser ju bara för sin egen skull och då ska det ju inte behöva "se bra ut", har jag också förstått nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lätt att känna press att man "borde" läsa annat än det man faktiskt läser. Skönt att jag lämnat det bakom mig nu.

   Radera
 4. Det finns många duktiga svenska författare och nya debutanter dyker upp hela tiden. Svenska författare är också välkända utomlands.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Finns så många svenska författare kvar att upptäcka för mig att det räcker för lång, lång tid framöver.

   Radera
 5. Man ska inte ha dåligt samvete för något i relation till läsning!

  SvaraRadera
 6. Tidigare har jag mest läst brittiskt och amerikanskt men det börjar bli allt mer svenskt (läs: svenska deckare, det finns ju så många).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, deckare finns det många av. Läser en nu, Ninni Schulmans nya. Den är bra!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.