6 sep. 2013

bokbloggsjerkan 6 - 9 september

jerka11

I veckans jerka handlar det om en dröm:

Vad skulle du göra om du plötsligt blev fem miljoner kronor rikare?

Fem miljoner! Ja, tack! Jag vet förstås att de inte skulle räcka i all evighet men jag skulle ändå genast jobba ännu mindre. Idag jobbar jag 80% och om det plötsligt fanns fem miljoner extra på kontot skulle jag bara jobba halvtid. Ledig tid är det bästa jag vet! Så vad skulle jag göra med all ledig tid? Vet faktiskt inte och det är väl det som är poängen. Efter ett tag skulle jag säkert komma på något att göra som jag i dagsläget aldrig skulle ha tänkt på. En livets aha-upplevelse!

Kanske skulle jag resa mer. Troligen. Se mig om i Europa för jag är inte särdeles berest och har mycket kvar att se. Bo några månader i Berlin, några i Oslo, slappa på en strand vid Balaton. Ett körkort tycker alla att jag ska ta. Skulle jag göra det? Nja, jag vet inte. Brukar skylla på att jag inte har råd, men sanningen är nog att jag inte vill köra bil.

Som ni märker finns det ingen konkret plan, men jag tror att fem miljoner skulle hjälpa mig att komma vidare i min tankevärld genom att jag skulle ha tid och råd att leva på ett annat sätt. Min älskade lilla hyresrätt skulle jag dock fortfarande behålla, men den skulle nog få nya tapeter och en diskmaskin. :)

13 kommentarer:

 1. Det vore skönt om man kunde gå ner i tid på jobbet och få mer tid över för läsning ;)

  SvaraRadera
 2. Jobba mindre är en lysande idé.

  SvaraRadera
 3. Tid är värt mycket, det tycker jag också.

  SvaraRadera
 4. Jobba mindre så att man kan komma på vad man egentligen vill och vara kreativ är en väldigt bra plan!

  SvaraRadera
 5. Ledig tid vore underbart :) Jag skulle nog inte ha några problem att fylla den...

  SvaraRadera
 6. Jobba mindre är ju önskedrömmen. En egen diskmaskin längtar jag med efter, i två månader till... Sedan får jag flytta hem till min nyrenoverade lägenhet som ska installeras med en diskmaskin - ska bli skönt :)

  SvaraRadera
 7. Jobba deltid skulle verkligen vara en lyx, då uppskattar man fortfarande ledigheten! :)

  SvaraRadera
 8. Jag jobbar också 80% och det är verkligen en lyx!

  SvaraRadera
 9. Att inte behöva jobba för att dra in pengar vore skönt!!!

  SvaraRadera
 10. Vi verkar vara rörande överens - alla vill ha mer ledig tid! Inte så konstigt egentligen. Ledig tid är ju vår möjlighet att gör det som får oss att må allra bäst. Jag jobbar deltid för fjärde året i rad och kan ärligt säga att så länge jag jobbar som lärare kommer jag aldrig mer att jobba heltid. Det är inte värt de extra tusenlapparna. Deltid ftw! :)

  SvaraRadera
 11. Behöver inte finnas en plan, men när man har extra mycket tid och pengar över hittar man säkert massor att hitta på!

  SvaraRadera
 12. Fem miljoner kan ge en fin guldkant på livet och ledig tid är verkligen en guldkant!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.